Kotleta na růžovém pepři a bylinkách

Vepřové maso Doba přípravy: 30 minut 1 názor

Vepřové maso Doba přípravy: 30 minut 1 názor

Suroviny 2 porce

2 vepřové kotlety
růžový pepř
čerstvý citronový tymián
čerstvá šalvěj
střik bílého vína
chuťově neutrální olej
500 g máslové dýně na kostičky
1 brambora oloupaná, nakrájená na kostky
smetana na vaření
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kuchyňsky upravené kotlety naložíme na alespoň půl hodiny do oleje, smíchaného s růžovým pepřem, nasekanou šalvějí a citronovým tymiánem. Dáme vařit dýni a brambory v lehce osolené vodě.

  2. Rozehřejeme pánev s těžkým dnem, jakmile přiložením dlaně kousek nad pánví ucítíme žár, vložíme kotlety a upravíme je na obou stranách jako minutku, dle zvyklostí a kvality masa (měla jsem kotletky z přeštíka, dost vysoké, nenaklepávala jsem, cca 4 minuty po každé straně a odpočinout...). Maso odložíme na teplé místo, výpek odvaříme trochou bílého vína. Uvařenou dýni s bramborem slijeme, nahrubo rozšťoucháme s trochou smetany.

  3. Servírujeme šťouchanou dýni s bramborem, lehce přelitou výpekem a kotletku.

Komentáře k receptu Kotleta na růžovém pepři a bylinkách

  • ZelenkaJiri ZelenkaJiri

    Vyzkoušeno, bomba! Doporučuji dát si záležet na výběru surovin, třeba červený pepř je v našich podmínkách jenom odbarvený černý, chuťově to nemá nic společného. Bral jsem tady https://www.kampot.cz/kampotsky-pepr-cerveny/ (mají i lemongrass, nesehnal jsem tymián) a úspěch byl obrovský <3

    Odpovědět

Tématické fráze: vepřová kotleta na pepři kotleta na barevném na pepři vepřová kotleta z přeštíka pečená kotleta na bylinkách