Chřest s jahodami a mozzarelou

Eja57 Kuchařka: Eja57

Doba přípravy: 15 minut Bezmasá jídla 2 názory

Suroviny

zelený chřest
jahody
mozzarella
pažitka
růžový pepř
sůl
panenský olivový olej
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Chřest nakrájíme na sousta od hlaviček až do úrovně, kde by už bylo vhodné ho oloupat - to už si necháme třeba na polévku. Dáme ho na pařáček na pár minutek....

  2. Jahody nakrájíme dle velikosti na půlky nebo čtvrtky. Pažitku nasekáme najemno. Mozzarellu natrháme na kousky.

  3. Na talířek vyskládáme jahody, chřest, posypeme mozzarellou, pažitkou, růžovým pepřem, nepatrně osolíme a zakápneme olivovým olejem.

Poznámka

Není to "celoroční" recept...teď je chřest v nejlepší kondici a s trochou štěstí se dají i koupit voňavé sladké jahody...Z hypersuper chřestu a bakelitových jahod to nezkoušejte - tady je to opravdu o těch základních surovinách...včetně kvalitní mozzarelly...

( Pokud někdo vyšmejdí, že stejný recept je ode dneška i na Labu, tak ano, můj leta domovský web, ale frekvence přečtení mne jaksi posunula zase sem....)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Chřest s jahodami a mozzarelou

  • magdalenka magdalenka

    Eja57: roluj dole, tam je kontakt na adminov a napis im. Tu si to nevsimnu.

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(autor receptu)

    Prosím adminy o smazání receptu, je tu jeden hodně podobný od Tejaja, který jsem při hledání přehlédla....

    Odpovědět

Tématické fráze: chřest s jahody chřest a jahody