Cikánské kuře: Krásně šťavnaté, provoněné bazalkou a pečené v jednom pekáči s brambory je výbornou obměnou klasiky
Lahodné jahodové tiramisu za pár minut: Voňavé ovoce a lahodný krém nadchnou každého milovníka skvělých moučníků
Retro okénko: Šťáva Pribinka stávala od dvou do 5 Kčs. Tekuté ovoce z Přibyslavi se hodilo do limonády i mléčného koktejlu
Večeře za 20 Kč pro jednoho: Staročeský pokrm šumajstr z krup voní česnekem, sádlem a majoránkou a nasytí i velké jedlíky
Kočičí svatba neboli šoulet: Levné staročeské jídlo z hrachu a krup skvěle vylepší kousek uzeného masa či slaniny
Masopustní neděle je za dveřmi: Oslavit ji můžete třeba gerštlem, vydatnou polévkou z krup podle M. D. Rettigové
Česká specialita: Oblíbenou polévku prdelačku si snadno uvaříme i doma v paneláku. Potřebujeme k tomu jen pár surovin od řezníka
Jak si vychutnat kroupy podle našich babiček: Kroupová smaženice, polévka nebo kroupové zelí chutnají božsky a moc nestojí
Staročeský kočičí štajryš s bramborami a zelím: Specialita z Plzeňska vyjde na pouhých 80 korun za 4 porce
Hodnocení 7× Pokud neholdujete kroupám, můžete vánočního kubu uvařit i z jiných obilovin. Poradíme ty nejvhodnější
Na povrchu křupavý a uvnitř jemně krémový. Takový bude staročeský houbový kuba se správně uvařenými kroupami
Hodnocení 13× Deset tipů, jak zahustit polévku bez mouky. Uvařte v ní strouhaný brambor, rozmixujte část zeleniny nebo přidejte červenou čočku
Staročeská specialita hunc: Tradiční skromné jídlo z brambor a krup voní česnekem i majoránkou a snadno se připravuje
Ječné kroupy jsou neprávem opomíjenou surovinou. Pochutnejte si na nich v podobě karbanátků, sladké kaše i pomazánky
Hodnocení 117× Jak uvařit kroupy, aby nenadýmaly? Dříve bývaly důležitou součástí jídelníčku, jsou výživné, levné a když se dobře uvaří, tak velmi chutné
15 foto Velký přehled italských těstovin: Poznejte 14 nejznámějších druhů a zjistěte, jak si je nejlépe vychutnat
Maďarská specialita: Brašovské maso voní paprikou, snadno se připravuje a se smaženými bramborami dokonale zasytí
Halušky s moravským uzeným a sýrovou omáčkou z balkánského sýra Recept ještě nebyl hodnocen 4,4 barca1 45 min