Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uzenina. Masný výrobek, který není zdravý, ale jen těžko se mu odolává

Uzenina. Masný výrobek, který není zdravý, ale jen těžko se mu odolává

Uzeniny, jak už název napovídá, se připravují uzením. Díky uzení mají tyto masné výrobky jedinečnou vůni a chuť, takže se jim jen těžko odolává. Pokud je váš jídelníček pestrý a vyvážený, občas si můžete kvalitní uzeninu s vysokým podílem masa bez výčitek dopřát.

Co všechno se skrývá pod pojmem uzenina

Pokud nejste vegan či vegetarián, pravděpodobně se s uzeninami setkáváte často a na vašem talíři uzeniny alespoň občas nechybí. Patří k nim libové párky, pikantní klobásy, špekáčky, salámy a šunky, dále také prejt či zabijačkové jitrnice.

Více

Kulinářský slovník Přejít do slovníku

Antipasta

Antipasta je výraz pro předkrm, pochází z italského "antipasto". Může obsahovat salámy, klobásy, ale také různě upravené ryby v oleji a protlaku s olivami. U nás se název chybně používá pro rybí konzervu se zeleninou.

1 3 4 5

Další témata

Další recepty

Naposledy jste si prohlédli