Jak jednoduše připravit patizon k jídlu? Zvládnete to snadno a rychle podle videa
Patizon poskytuje bohatou úrodu tykví diskovitého tvaru. K jídlu ho připravujeme podle podobných receptů jako cukety, jeho chuť je však přece jen trochu odlišná. Nejlepší jsou mladé a jemné plody, které není potřeba loupat a zbavovat tuhých semen.
Patizony sklízíme včas, dokud jsou plody jemné a jejich slupka měkká. Takové kusy stačí jen zbavit konečků a zpracovat. Využijeme obdobné recepty jako při zpracování cuket. Patizon je výborný usmažený v trojobalu, můžeme ho také dusit, plnit, zapékat v troubě i přidávat do jídel typu lečo.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit patizon k jídlu
Pokud má patizon tužší slupku a semena, bude jeho příprava k jídlu trochu náročnější, s naším videem to ale půjde snadno.
- Patizon rozkrojte, odstraňte mu oba konečky a nakrájejte ho na plátky.
- Z větších patizonů je potřeba oloupat tužší slupku.
- Semínek se snadno zbavíte, když plátky rozpůlíte a jejich vnitřek vykrojíte.
Podívejte se také, jak připravit báječné řízky z patizonu, výbornou chuť jim dá koření a můžete přidat také trochu česneku.
Komentáře