Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Palačinky jsou oblíbenou dobrotou, kterou milují děti i dospělí. Dají se připravit nasladko i naslano, možností úprav je mnoho. Je důležité mít po ruce spolehlivý recept a toho se pak přesně držet. Správný poměr surovin je základem úspěchu, stejně jako postup.

Palačinky připravujeme z jednoduchého těsta. Když dáte na 1 litr mléka tři vejce, 40 dkg hladké mouky a špetku soli, palačinky se vždy povedou. Přislazení není potřeba. Těsto na palačinky by mělo být pěkně hladké, k promíchání surovin výborně poslouží tyčový mixér

Jak dlouho nechat odstát těsto na palačinky

Máme pro vás několik tipů pro ještě lepší palačinky:

  • Když připravené těsto necháte alespoň 30 minut odstát, suroviny se lépe vzájemně propojí a těsto bude jemnější. Při smažení budou mít palačinky lepší tvar a konzistenci, smažení bude probíhat rovnoměrně.
  • Pokud necháte stát těsto ještě déle, vůbec to nevadí, palačinkám to jedině prospěje. Chystáte se smažit palačinky k obědu? Připravte si těsto už ráno a uvidíte, že budete spokojeni. Pro ranní smažení můžete mít těsto připravené už od večera. 
  • Těsto, které bude před smažením déle stát, uložte do chladna a před použitím ho znovu promíchejte, opět nejlépe tyčovým mixérem.
Podle následujícího videoreceptu připravíte výborné palačinky, nezapomeňte před smažením těsto nechat alespoň 30 minut odstát.

 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli