Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Palačinky jsou jednoznačně jeden z nejoblíbenějších dezertů. Plnit je můžeme čímkoliv, častou náplní je však marmeláda, lískooříšková pomazánka či tvarohová náplň. Posypané cukrem vypadají vždy dokonale.

Palačinky jsou extra rychlý dezert a těsto na ně připravíme pouze ze tří surovin - z mléka, mouky a vajec. Chutnají báječně nejen k odpolední kávě, ale také k syté snídani. Plnit je ovšem můžeme nejen na sladký, ale i na slaný způsob.

Jak servírovat palačinky

Základem chutných palačinek je vždy příprava správného těsta. Hotové palačinky potřete oblíbenou náplní a naservírované dozdobte šlehačkou, čokoládovou polevou či nakrájeným ovocem. Poradíme jak snadno palačinky poskládat k naservírování:

  • Stočení do ruličky: Tento způsob je nejvíce využívaný, natřenou palačinku jednoduše smotáte do ruličky.
  • Stočení do ruličky s okraji: Postup je podobný prvnímu typu, s rozdílem že nejdříve přeložíte dva protilehlé okraje palačinky, poté ji smotáte do ruličky.
  • Složení na kapsu: Připravíte namazanou palačinku a postupně překládáte všechny čtyři okraje, poté vám zůstane zabalená palačinka jako kapsa.
  • Složení na šáteček: Šátečkový styl je velmi jednoduchý a efektní na talíři. Namazanou palačinku přehnete na polovinu a opět znovu na polovinu.
Tradiční palačinky jsou nenahraditelným dezertem a všichni je milujeme již od dětství, avšak novým trendem jsou krajkové palačinky, které vypadají na talíři famózně. Videorecept vám poradí, jak krajkové palačinky udělat.

 

Komentáře

Další tipy a triky