Jak získat šťavnaté a měkké maso? Zvolte dušení! Poradíme jak na to
Dušení je oblíbený způsob, jak jídlu dodat výraznou chuť a vůni. Získáte báječně měkkou surovinu, ať už se jedná o maso nebo zeleninu. Principem dušení je pomalé vaření potraviny, která se pod pokličkou ohřívá v menším množství vody.
Kromě masa můžeme dusit také zeleninu, ovoce, rýži nebo houby. My se ale zaměříme na maso, protože to se dusí nejčastěji. V následujících řádcích se dočtete několik triků, které zaručí, že se váš pokrm stane skutečnou delikatesou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak postupovat při dušení masa
Základní pravidlo zní: Nepřeplňte pánev! Maso totiž bude potřebovat prostor k řádnému orestování.
- V první řadě osolené maso zprudka opečte ze všech stran. Pokud máte masa více, budete si muset tuto činnost rozdělit do více etap.
- Opečené maso dejte stranou a na zbylém výpeku orestujte cibuli nebo zeleninový základ.
- Vraťte maso zpět a podlijte vodou nebo vývarem. Přiveďte k varu a nechte na mírném ohni pomalu vařit, dokud maso nebude měkké.
- Nakonec je potřeba šťávu zahustit. K tomu použijte klasickou jíšku, zeleninu, pečivo, záklechtku nebo třeba hrašku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Dušení masa není nic složitého a přitom je výsledkem velmi chutné a vydatné jídlo. Připravte si s námi třeba tato delikátní dušená hovězí líčka a budete královnou kuchyně.
Komentáře