Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak získat šťavnaté a měkké maso? Zvolte dušení! Poradíme jak na to
Zdroj: Pixabay

Dušení je oblíbený způsob, jak jídlu dodat výraznou chuť a vůni. Získáte báječně měkkou surovinu, ať už se jedná o maso nebo zeleninu. Principem dušení je pomalé vaření potraviny, která se pod pokličkou ohřívá v menším množství vody.

Kromě masa můžeme dusit také zeleninu, ovoce, rýži nebo houby. My se ale zaměříme na maso, protože to se dusí nejčastěji. V následujících řádcích se dočtete několik triků, které zaručí, že se váš pokrm stane skutečnou delikatesou.

Jak postupovat při dušení masa

Základní pravidlo zní: Nepřeplňte pánev! Maso totiž bude potřebovat prostor k řádnému orestování.

Dušení masa není nic složitého a přitom je výsledkem velmi chutné a vydatné jídlo. Připravte si s námi třeba tato delikátní dušená hovězí líčka a budete královnou kuchyně.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více