Zvěřinové Irish stew ( Irské dušené)

Suroviny

600 g zvěřiny (plec, kýta )
500 g brambor
2 velké mrkve
2 cibule
3 stroužky česneku
černé pivo nebo červené víno ( cca 300ml)
silný vývar
zelená petrželka
sádlo
máslo
čerstvý tymián
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky a ve větším hrnci ho na sádle opečeme.

  2. Osolíme, opepříme, přidáme posekaný česnek, snítky tymiánu a necháme vydusit tekutinu.

  3. Poté podlijeme pivem ( vínem) a necháme opět z větší části odpařit.

  4. Pak po částech podléváme vývarem a dusíme 1,5 hodiny.

  5. Mezitím nakrájíme brambory na kostky, mrkev na kolečka nebo půlkolečka, cibuli na proužky.

  6. Vše osolíme a restujeme cca 20 minut na pánvi s rozehřátým máslem.

  7. Zeleninu přidáme k masu, ještě podlijeme zbytkem vývaru a dusíme doměkka.

  8. Nakonec vmícháme posekanou petrželku, pěkně velkou hrst.
    Celkově by měl být pokrm hustší než guláš. Podáváme nejlépe s čerstvým chlebem.

Poznámka od kuchařky

Irish stew je typické irské jídlo, které se původně připravovalo hlavně ze skopového masa. Dnes se již dusí i hovězí a jiné druhy mas.

Pivo se začalo přidávat postupem času a měl by to být silný černý ležák Guiness stout, ale ten jsem neměla.

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Komentáře k receptu Zvěřinové Irish stew ( Irské dušené)

  • Danny668 Danny668

    Uvařeno, snědeno <3 Moc dobrý recept. Použila jsem stejné maso jako autorka ( přední srnčí kýtu ) a dávám bodík :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Miquel Miquel

    Jestli to nevadí, přidávám foto. Dělal jsem skoro stejně, největší rozdíl je, že jsem použil hovězí maso.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    jarka skrobakova:Jaruško děkuju:-K

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Krása dokonalá :yes::yes::-K:-p

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Nikina:, mysulka:Niki, Leni děkuju ještě jednou;-):-K

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p nádhera:yes::-K

    Odpovědět

  • Nikina Nikina

    Andrej k tomu se nedá už nic dodat, vše bylo napsáno. Krásné :yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Chanellina35:Moc děkuji za takovou příjemnou zprávu;-):-K

    Odpovědět

  • Chanellina35 Chanellina35

    Dnes k obědů a nemělo to jedinou chybu. Výrobná krmě :-)

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    Krásné:yes::yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    maso:Maso na obrázku je nakrájená přední kýta, takže vlastně jako kližka. Z hovězího samozřejmě jde, je to psáno i v receptu.;-)

    Odpovědět

  • maso maso(neregistrovaný)

    jaká zvěřina,není to hovězí kližka(mohla by taky být):-?

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    úžasný pohled na velkou dobrotu:yes::-D

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Drobku i ostatní, moc vám všem děkuju za komentíky a hodnocení;-):-K

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    Ono to původně je ze skopového, ale z ovečky, berani smrdí. A taky z hovězího, záleží na tom co se kde páslo, vařili to pastevci.
    Tahle varianta ze zvěřiny mi připadá jako vyšší stupeň k dokonalosti, prostě se mi to líbí a chválím.:-K
    Bod samozřejmě přidávám, je opravdu zasloužený.

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: irské vepřové stew stew recept zvěřina recepty zvěřinové recepty typické irské jídlo irské dušené maso irské dušené hovězí irská hovězí kližka recept recepty ze zveriny stew recepty zvěřina vepřové stew irske jidlo kuřecí stew irská hovězí kližka recepty irské hovězí stew irske veprove maso recepty irské skopové hovězí stew recept na stew