Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak připravit jíšku na másle. Postup výroby je velmi snadný
Zdroj: freepik

Jíška slouží k zahušťování pokrmů. Má nezastupitelnou úlohu a uplatní se při vaření oblíbených polévek i omáček. Může se připravit na libovolném tuku. Ten přidá do pokrmu vlastní chuť, proto jej vybíráme s ohledem na druh pokrmu, který právě připravujeme.

Jíška se často připravuje z másla a díky němu má jemnou a příjemnou chuť. Máslová jíška se velmi dobře hodí do mléčných a smetanových jídel. Musíme ji připravit správně, aby se v pokrmu nevytvořily hrudky.

Příprava máslové jíšky

Potřebujeme pouze 2 ingredience: máslomouku. Obvyklý poměr se udává 1:1 (1 lžíce másla na 1 lžíci mouky).

  1. Rozpustíme si máslo ( nesmí se rozpálit) a nasypeme do něj mouku.
  2. Vezmeme si metličku a mícháme máslo s moukou tak dlouho, dokud směs nepřestane pěnit.
  3. Nenecháváme ji dlouho smažit, měla by mít jemně nažloutlou barvu.
 

Do kterých jídel nejčastěji jíšku používáte? Můžete nám napsat do komentářů pod článkem.

Komentáře

zdenka.s: Jsme rádi, že je pro vás článek užitečný .... :)

Děkuji za podrobný návod.Jíšku asi nejčastěji dávám do všech omáček a něterých polévek.Od teď ale už jen domácí :-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky