Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová krkovice dušená s houbami

Hodnocení receptu je 5,0 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Středně náročný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 50 min

65 min (15 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 769 kJ /
1 618 kcal
Bílkoviny104,40 g
Tuky114,31 g
Vláknina20,60 g
Cholesterol 283 mg
Sodík 1,14 g
Sůl2,60 g
Sacharidy34,93 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné maso nakrájíme na kostky velikosti soust, lehce osolíme a opepříme. Do hluboké pánve nebo rendlíku dáme sádlo nebo olej, necháme rozehřát a maso zprudka opečeme do zlaté barvy a vyndáme stranou. Krok 2: Do výpeku přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a cibuli, po chvilce přidáme nakrájenou mrkev a ještě cca 1-2 minuty restujeme. Krok 3: Do tuku přidáme papriku (pozor, nespálit), kmín, zaprášíme moukou, rychle promícháme a zalijeme studeným vývarem. Za stálého míchání přivedeme k varu, přidáme povolené houby a vrátíme maso. Snížíme teplotu a pomalu dusíme za občasného míchání do změknutí masa cca 40-45 minut. Krok 4: Když je maso měkké, přidáme smetanu, nasekanou petrželovou nať, promícháme a odstavíme. Krok 5: Podáváme nejlépe s osmaženou a dušenou tarhoňou nebo jinou drobnou těstovinou, hodí se i rýže nebo knedlík.

TIP: Tarhoňa a její příprava. Těstovina je nejvíce známá z maďarských receptů

Zveřejněno 3. 6. 2022

Poznámka autorky Marie Svarcova

Recept jsem našla ve starém sešitě receptů ještě z mládí. Je od mé tehdejší sousedky a původem zřejmě je ze Slovenska nebo Maďarska. Tarhoňu můžeme koupit nebo lehce udělat domácí jako strouhání do polévky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová krkovice dušená s houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRQ2B

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová krkovice dušená s houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRQ2B

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Dnes jsem uvařila, chválím, mooc mi to chutná

Marketka3: :-K Moc děkuji za milý komentář, za vyzkoušeni a přeji krásný, pohodový den :-K

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Moc dobré, dnes jsem dělala na oběd, přílohu jsem zvolila šťouchané brambory :⁠-⁠)

UnholyKetty: :-K Moc děkuji za milý komentář a krásné foto. :-K Přeji příjemný, pohodový den.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Výborné jedlo, vďaka za recept! Pridávam foto a dávam 5 *... 👍

kimlo: :-) Moc děkuji za milý komentář, krásné foto :yes: a přeji příjemný a pohodový den :-K

MarcelaPa: :-)děkuji i za přidané foto. :-K

MarcelaPa: :-) Marcelko, moc děkuji za milý komentář, mám radost, že chutnalo a přeji krásný den. :-K

Maruško, potřebovala jsem zlikvidovat poslední mražené houby a vybrala jsem si tvůj recept. Byla to velmi dobrá volba, moc jsme si pochutnali.<3 Všechny suroviny k sobě ladí a vznikne z toho mňamka.:-K

rozmarynaH: :-) děkuji za komentář a přeji krásný den :-K

Dala bych si porci. Vypadá to moc lákavě pro moje chuťové pohárky<3

Suroviny:
krkovice vepřová, sůl, pepř mletý, sádlo, slanina, cibule, mrkev, paprika sušená sladká, paprika sušená uzená, paprika sušená pálivá, kmín drcený, mouka hladká, vývar masový, houby mražené, smetana, petrželka hladkolistá

Přidat fotografie receptu