Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šuhajdy, jinak zvané šohajky, jsou nepečeným cukrovím, které zvládne každý. Čokoláda v košíčcích v sobě ukrývá ořechovou náplň. Šuhajdy jsou rychle hotové, takže je můžete zvolit i jako mlsání pro nečekanou návštěvu.

Nepečené cukroví šuhajdy pamatují ještě naše babičky. Jejich oblíbenost se drží dodnes a mezi hospodyňkami jsou žádané nejen pro jejich chuť, ale hlavně snadnou a rychlou přípravu. Ořechová náplň s rumovým nádechem je politá hojnou vrstvou čokolády, která po zatuhnutí vytvoří kompaktní a lahodnou hmotu. Připravte si je podle úvodního videoreceptu na šuhajdy maminky Aničky.

Jak připravit šuhajdy

Na náplň si připravte 150 g strouhaných ořechů, 100 g moučkového cukru, lžíci rumu a 30–50 g horkého mléka. Na čokoládovou vrstvu potřebujete 250 g Ledových kaštanů, 125 g másla, 100 g moučkového cukru a lžíci kakaa.

  1. Ve vodní lázni rozpusťte nalámané tyčinky Ledových kaštanů společně s máslem, cukrem a kakaem. 
  2. Do mísy přidejte nastrouhané ořechy, cukr, rum a horké mléko a vše pečlivě promíchejte.
  3. Hotovou ořechovou směsí plňte připravené papírové košíčky. Na 1 košíček stačí zhruba lžička náplně.
  4. Ořechovou náplň zalijte rozpuštěnou čokoládou a nechte zaschnout.

Pokud byste chtěli šuhajdy ozdobit, udělejte to ještě před zaschnutím čokolády. Můžete na ně vložit půlku vlašského ořechu nebo je posypat barevným zdobením.

Komentáře

Další tipy a triky