Lahodná čokoláda rozplývající se na jazyku je snem každého. Co všechno se s ní dá udělat?

Luxusní čokoláda, která se rozplývá na jazyku je snem snad každého z nás. Můžete si vybrat z tolika druhů od mléčné přes hořkou po bílou. Každá z nich může být dále ozvláštněna dalšími surovinami, například ořechy, ovocem, karamelem, sušenkami, ale i třeba netradičně solí nebo chilli. Čokoláda se perfektně hodí nejen k mlsání, ale i do nejrůznějších dezertů.
Využití čokolády
Asi se shodneme, že vychutnat si kvalitní čokoládu jen tak samotnou, je asi nejlepším způsobem její konzumace. Na druhou stranu se čokoláda perfektně hodí i na vaření. Jen si představte dokonalý čokoládový dort, lesklou polevu na moučník, osvěžující zmrzlinu, lahodnou horkou čokoládu nebo tekoucí čokoládu ve fontáně, ve které pak namáčíte ovoce.
Na čokoládě si mohou pochutnat všichni
V dnešní době si čokoládu mohou vychutnat opravdu všichni. Problémem je, že na klasických čokoládách si zpravidla nemohou pochutnat třeba ti, kdo se snaží stravovat zdravěji, nebo trpí nějakou intolerancí. Proto ale v dnešní době existuje i například čokoláda bez cukru nebo čokoláda bez laktózy, aby nebyl o zážitek z čokolády nikdo ochuzen.
Den čokoládového mléka
Den čokoládových tyčinek
Den bílé čokolády
Den čokoládového koktejlu
Předchozí 1 … 2 3 4 5 … 7 … 9 Další
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Husí játra s fenyklem
Přidáno před 4 hodinami

Krůtí prsa a květáková kaše
Přidáno před 5 hodinami

Dušená kapusta se šunkou a nočky
Přidáno před 7 hodinami

Filety z tresky na přepuštěném másle a česneku
Přidáno před 16 hodinami

Kuřecí vykostěné stehno, dýňová omáčka a pečená dýně
Přidáno 24. 9. 2023 19:46

Československé rohlíky
Přidáno 24. 9. 2023 19:37