Jak udělat dresink ke grilování? Česnek mu dodá říz, chutný bude i s bylinkami
Slunné dny se začínají prodlužovat a sezóna letních grilovaček se pomalu, ale jistě blíží. Připravte se na ni letos včas s našimi tipy a radami, jak udělat chutný dresink, který na grilovačkách určitě nesmí chybět.
Mít v zásobě pár receptů na lahodné dresinky není na škodu v žádném ročním období. Dobrý dresink se hodí nejen ke grilovanému masu, ale i zelenině. A ze zbytků po grilování si můžete připravit salát, který právě dresinkem dochutíte.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat dresink ke grilování
Dresink, který doplní chuť mnoha pokrmů, často připravíte pouze za použití několika málo surovin.
- Základem dresinku je zpravidla mléčný výrobek. Nejčastěji se využívá jogurt, zakysaná smetana či tvaroh.
- Sáhnout můžete i po rostlinných náhražkách výše uvedených produktů. Rostlinnou variantou lze nahradit i majonézu, která se taktéž řadí mezi často používané suroviny při přípravě dresinku. Uděláte ji z cizrnového nálevu.
- Nejdůležitějším krokem je ale celkové ochucení dresinku. Ke grilování je zejména vhodný dresink česnekový, ve kterém samozřejmě nesmí chybět několik stroužků česneku, chutnat vám ale jistě bude i dresink cibulový.
- Z koření nesmí chybět sůl a mletý pepř, pro barvu se ale nemusíte bát přidat mletou papriku, a to jak tu sladkou, tak i pálivou.
- Výslednou chuť můžete dále doladit kečupem, hořčicí, ale třeba i sójovou či worcestrovou omáčku.
- Nejen chuť, ale i vůni a barvu dresinkům dodají čerstvé bylinky. Například petrželka, kopr či pažitka. Stejnou úlohu splní i nakrájená šalotka či pórek.
- Dresink dotáhnete k dokonalosti, když do něj přidáte strouhaný sýr s modrou plísní.
Pokud neradi experimentujete, udělejte si dresink podle následujícího receptu, který je osvědčený od našich čtenářů. Utřený česnek se promíchá s majonézou, kečupem, hořčicí, worcestrovou omáčkou, citrónovou šťávou a je hotovo.
Komentáře