Zakysaná smetana je báječnou surovinou. Máme pro vás 6 tipů na její využití
Zakysaná smetana je mléčný výrobek s různým obsahem mléčného tuku v rozmezí nejčastěji od 10 do 38 %. Vyrábí se odstředěním tuku z mléka, který se následně pasterizuje a poté očkuje ušlechtilými bakteriemi mléčného kysání.
Zakysaná nebo kysaná smetana, kysanka je kysaný výrobek, který se vyrábí fermentováním smetany. Má sladkou až nakyslou chuť, proto může nahradit nejen bílý jogurt, ale také sladkou smetanu ve směsích na nepečené dorty.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Kde se používá zakysaná smetana
Všude tam, kde využijeme její univerzální chuť:
- Připravuje se z ní sametově jemná směs na nepečené dorty a prokládá se piškoty a ovocem.
- Je součástí smetanových krémů se želatinou v nepečených dortech.
- V kombinaci s tvarohem je to zdravá přesnídávka nebo krém do poháru.
- Je z ní skvělá zálivka na salát, ochucená solí, česnekem a různým kořením.
- Slouží ke zjemnění polévek - kulajda, boršč, špenátová nebo hokkaido polévka.
- Je výborná k ochucení smetanových omáček jako je houbová, koprová nebo svíčková.
Pokud máte chuť na něco se zakysanou smetanou, vyzkoušejte chutné palačinky podle následujícího receptu:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 4 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 13 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 14 hodinami
Banana split
Přidáno před 14 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Přečtěte si Zobrazit více
V akci: Kysané zelí teď koupíte jen za 13 Kč. Hodit se bude ke svatomartinské huse, do segedínu i na zelňáky
Jak na pevnou šlehačku? S naším návodem to zvládnou i začátečníci
Znáte všechny typy smetany a víte, na co je použít? Jaká se hodí na zahuštění omáček a která do studené kuchyně?
Komentáře