Jak udělat zmrzlinu bez cukru? Jednoduše přidáním medu nebo sladkého ovoce
Zmrzlina je mražený mléčný výrobek z mléka či smetany, ochucený různými přísadami a dochucovadly. Ty nejoblíbenější zmrzliny jsou vyrobeny s ovocem, čokoládou, vanilkou, oříšky, karamelem nebo s citrusy.
Ačkoliv je zmrzlina velmi oblíbená především v létě, mnoho lidí si ji musí odpustit. Obsahuje totiž cukr, který si nemohou dovolit - ať už kvůli nemoci nebo vysoké energetické náloži. Poradíme vám, jak připravit zdravou variantu zmrzliny.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit zmrzlinu bez cukru
Lidé, kteří sladí málo, změnu ani nepocítí. Ti ostatní se jen trochu přizpůsobí:
- Přírodní sladidla jsou nejlepší náhražkou cukru. Použít můžeme med, fruktózu, přírodní sirupy (čekankový, agávový), stévii nebo xylitol.
- K rychlému slazení využijeme umělá sladidla, která v podobě kapek přidáme do smetanové směsi.
- Ovocné pyré ze zralého ovoce nebo marmeláda bez cukru výborně zmrzlinu osladí a dochutí - ani nepoznáme rozdíl.
- Sušené ovoce obsahuje dost cukru a ještě ve směsi trochu nabobtná, takže jí dodá na objemu a konzistenci.
Zkusme si podle videa připravit zdravou zmrzlinu bez cukru, zato s chutným cottage sýrem - získáme sytou a výbornou dobrotu i pro zimní odpoledne:
Komentáře