Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zmrzlina je mražený mléčný výrobek z mléka či smetany, ochucený různými přísadami a dochucovadly. Ty nejoblíbenější zmrzliny jsou vyrobeny s ovocem, čokoládou, vanilkou, oříšky, karamelem nebo s citrusy.

Ačkoliv je zmrzlina velmi oblíbená především v létě, mnoho lidí si ji musí odpustit. Obsahuje totiž cukr, který si nemohou dovolit - ať už kvůli nemoci nebo vysoké energetické náloži. Poradíme vám, jak připravit zdravou variantu zmrzliny.

Jak připravit zmrzlinu bez cukru

Lidé, kteří sladí málo, změnu ani nepocítí. Ti ostatní se jen trochu přizpůsobí:

  • Přírodní sladidla jsou nejlepší náhražkou cukru. Použít můžeme med, fruktózu, přírodní sirupy (čekankový, agávový), stévii nebo xylitol.
  • K rychlému slazení využijeme umělá sladidla, která v podobě kapek přidáme do smetanové směsi.
  • Ovocné pyré ze zralého ovoce nebo marmeláda bez cukru výborně zmrzlinu osladí a dochutí - ani nepoznáme rozdíl.
  • Sušené ovoce obsahuje dost cukru a ještě ve směsi trochu nabobtná, takže jí dodá na objemu a konzistenci.
Zmrzlinu bez cukru můžeme pokapat polevou z vysokoprocentní čokolády nebo ovocnou omáčkou bez cukru.

Zkusme si podle videa připravit zdravou zmrzlinu bez cukru, zato s chutným cottage sýrem - získáme sytou a výbornou dobrotu i pro zimní odpoledne:

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli