Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pracny známe také pod názvem medvědí tlapky. Obojí je jedno a totéž oblíbené vánoční cukroví, které voní kořením a rozplývá se na jazyku. Po upečení je obalujeme v moučkovém cukru, ale víte, kdy je správné načasování? Poradíme vám.

Pracny jsou křehké cukroví, které známe již od našich babiček. Voní po skořici, hřebíčku a mletých oříšcích. Svůj specifický tvar pracny získají díky speciálním formičkám, které po upečení stačí otočit a pracny samy vypadnou. Ale co pak s nimi, obalit je v cukru horké nebo až studené? Vsaďte na osvědčený postup a budou dokonalé. 

Kdy obalovat pracny v cukru

Správné načasování obalení pracen v cukru zajistí, že cukr na nich bude dobře držet, nezvlhnenevytvoří hrudky. Nicméně obalování v cukru není nezbytné, jen velmi časté a napomůže finálnímu dochucení. A kdy je nejlepší čas? 

  1. Po upečení horké pracny vyklopíme z formiček
  2. Úplně horké pracny ale v cukru neobalujeme. Necháme je pár minut zchladnout
  3. Ještě teplé pracny obalujeme ve směsi moučkového cukru s vanilkou či s vanilkovým cukrem
  4. Pracny nemusíme vždy obalovat v cukru, stačí je jednoduše pocukrovat

Tip: Nepocukrované pracny můžeme buď namáčet do čokolády nebo na nich lze vytvořit čokoládové cákance pomocí lžičky. 

Tradiční pracny si můžete upéct podle našeho videoreceptu, kde názorně uvidíte jejich přípravu krok za krokem. 

Přejeme krásné Vánoce

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli