Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Měkoučké čokoládové pracny upečené na poslední chvíli

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min

30 min (30 min příprava)

22. 11. 2016 13:39

Suroviny

Porce: 2 plné velké plechy

Nutriční hodnoty

Energie16 480 kJ / 3 939 kcal
Bílkoviny57,60 g
Tuky231,25 g
Vláknina24,05 g
Cholesterol 685 mg
Sodík 188 mg
Sůl0,41 g
Sacharidy394,79 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Upečené nádherně voní. Můžete je ihned podávat, protože jsou sametově měkké a voní jako horká čokoláda.

Tento recept najdete na mých stránkách http://www.varimesmarcelou.cz/vanocni-cukrovi-a-pe...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

rozmarynaH

22. 2. 2018 15:08

Libulka: Podle fotografií soudím, že jsou identické s mými. Není nad to, když se dílo podaří :yes: a díky za důvěru a vyzkoušení.:-K

Libulka

22. 2. 2018 14:22

Loni jsem zkusila poprvé, skvěle se povedlo a moc chutná, budu opakovat :-) přidala jsem dvě fotky a myslím, že je udělám dříve než na Vánoce, jen tak pro chuť, jsou fakt bezva:-K:yes:

rozmarynaH

20. 12. 2016 14:20

Dajda: Ono je těžké nepéct vánoční cukroví:-K. Ze všech stran slyším, už máš napečeno a kolik druhů, ty jsi ještě nepekla linecké, vždyť víš, že ho máme rádi. A po Novém roce ztěžka dojídáme všechny nesnědené kousky i když víme, že kila půjdou nahoru. A tak je to každý rok, vánoce budiž pochváleny:-K:-K:-K

Dajda

20. 12. 2016 13:19

rozmarynaH: Tak to jsem ráda, že jsem Vám udělala radost. Tenhle recept se mně totiž líbil na první pohled a vzhledem k tomu, že v zásobách bylo větší množství kvalitní hodněprocentní čokolády, tak by byla škoda nevyzkoušet. :-D A to se musím přiznat, že na Vánoce už prakticky nepeču, ale tohle byl spouštěcí mechanismus a teď mám tři druhy cukroví, i když v množství více než malém.

rozmarynaH

20. 12. 2016 12:35

Dajda: Díky za vyzkoušení a komentář mi moc potěšil:-K, je to pro mne takový předvánoční dárek.:-K:-K

Dajda

20. 12. 2016 11:55

Tak já je vyzkoušela už minulou neděli. :-* Těsto bylo měkčí, ale v lednici ztuhlo. Kousky, které jsem dávala do formiček, jsem obalila hladkou moukou, a vyklopily se zcela lehce. Čerstvě upečené kousky mi nijak zvlášť nevoněly, ale zato teď, po týdnu, mají velmi zajímavou chuť, sytě čokoládovou, a jsou jen mírně sladké (trochu jsem ubrala cukru, to já dělám téměř vždy a neobaluji, jen v´trochu více pocukruji). Takže výsledná známka je jednička s hvězdičkou. :yes:

rozmarynaH

20. 12. 2016 11:41

cathleen: Vyzkoušej a napiš mi, jak chutnaly. Díky cathleen :-K

cathleen

20. 12. 2016 11:12

rozmarynaH: letos určitě nestihnu, ale uložím si na vyzkoušení:-K

rozmarynaH

19. 12. 2016 10:27

maiva: Děkuji moc za komentář i vyzkoušení:-K. Recept jsem doplnila, aby zájemci o recept nebyli znepokojeni, že dělají něco špatně. Vzpomněla jsem si, že když jsem je pekla úplně poprvé, volala jsem mamince, co mi to dala za recept. Ale ona mi vysvětlila, že tu měkkost těsta způsobuje horká čokoláda, která vychladnutím těsto zpevní.

maiva

18. 12. 2016 22:01

rozmarynaH: Rozmarýnko, vyzkoušela jsem. Jsou moc dobré, voní oříšky i čokoládou. Pravdou je, že mě nejdříve vylekalo zpracované těsto. Je hodně řídké - bylo by asi vhodné napsat do receptu, aby ostatní věděli. Ale nic jsem nedosypávala. Formičky nevymazávala, kuličku nemoučila. Podařilo se mě asi u 3 ks ulomit trochu okraj. Šlo na ochutnání:-DByla jsem s receptem spokojena. Rozhodně si zařadím do trvalých vánočních receptů.
Letos máme dvoje, naše klasické a tyto inovované:-D:yes: Díky za recept:-K

rozmarynaH

18. 12. 2016 21:25

Marta.23: To jste neměla:-!, protože těsto na tyto pracny po zadělání je poměrně měkké a řidší než třeba na linecké. Ale umístěním do chladna ztuhne a je mnohem tužší než na již zmíněné linecké. Pokud jste přidala tolik mouky, pracny nebudou vůbec křehké a za výsledek neručím.

Marta.23

18. 12. 2016 19:54

Právě jsem dala těsto do lednice ale musela jsem tam přidat snad jednou tolik mouky, protože bylo moc řídké i když jsem postupovala přesně podle receptu. :-O

rozmarynaH

24. 11. 2016 20:02

maiva: Díky :-K

rozmarynaH

24. 11. 2016 20:01

jana: Na to neumím odpovědět, protože to dělám jako to dělala maminka a pracny se z formiček nádherně vyklopí. Zkuste vymazat a neobalovat v mouce a napište mi. Budu moc ráda za zkušenost někoho jiného.

maiva

24. 11. 2016 19:45

Zajímavý recept, vyzkouším:-D:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: čím vymazat formičky na pracny čím vymazat formičky jak dlouho se pečou pracny krehke pracny vymazat formičky na pracny pracny recept pracny ihned měkké jak vymazat formicky na pracny recept na pracny jak vymazat formičky měkké pracny křehké čokoládové pracny pracny kdy se pecou medvědí tlapky ihned měkké pracny s kousky cokolady medvědí tlapky, 167 g másla řídké těsto na medvědí tlapky měkoučké medvědí pracny jak s pečou pracny? jak vyklápět formičky

Suroviny: mouka hladká, máslo, cukr moučkový, ořechy lískové, kakao, vejce, čokoláda, skořice mletá, koření nové koření, koření hřebíček, čokoláda

TopRecepty.cz

Měkoučké čokoládové pracny upečené na poslední chvíli

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MVO5