Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Barbecue neboli BBQ je zkratka pro venkovní grilování, ale jak si ukážeme, vynikající barbecue paličky lze připravit i doma v troubě. Kouzlo spočívá v přípravě omáčky, díky které je maso marinované a chutná jako z grilu.

Ne vždy je počasí nakloněné grilování, ale to neznamená, že si BBQ lahůdky nemůžete dopřát. V tomto článku přinášíme návod na přípravu kuřecích paliček s barbecue omáčkou, které vykouzlí letní grilovačku klidně i v lednu.

Jak na kuřecí barbecue paličky

Podívejte se, které suroviny budete na BBQ paličky potřebovat.

  1. Kost nařízněte u kloubu, vrchní část paličky oddělte a odstraňte všechny chrupavky a šlachy.
  2. Maso zatlačte dolů po kosti, aby vytvořilo „bambulku“.
  3. Paličky okořeňte grilovacím kořením.
  4. Paličku obalte plátkem slaniny a tu propíchněte párátkem, aby držela.
  5. Vrchní část kosti zabalte do alobalu.
  6. V misce smíchejte med, barbecue omáčku, chilli omáčkuocet.
  7. Marinádu v misce postavte na plech a zbytek prostoru vyskládejte paličkami.
  8. Vše dejte péct na 150 °C na alespoň hodinu.
  9. Poté plech vyndejte, paličky namočte v marinádě a dejte péct na dalších 30 minut.

Hotové paličky se rozsýpají a chutnají jako z grilu.

 

Komentáře

Další tipy a triky