Kuřecí barbecue paličky se slaninou jsou neodolatelné. Nechte se vést videonávodem
Barbecue neboli BBQ je zkratka pro venkovní grilování, ale jak si ukážeme, vynikající barbecue paličky lze připravit i doma v troubě. Kouzlo spočívá v přípravě omáčky, díky které je maso marinované a chutná jako z grilu.
Ne vždy je počasí nakloněné grilování, ale to neznamená, že si BBQ lahůdky nemůžete dopřát. V tomto článku přinášíme návod na přípravu kuřecích paliček s barbecue omáčkou, které vykouzlí letní grilovačku klidně i v lednu.
Jak na kuřecí barbecue paličky
Podívejte se, které suroviny budete na BBQ paličky potřebovat.
- Kost nařízněte u kloubu, vrchní část paličky oddělte a odstraňte všechny chrupavky a šlachy.
- Maso zatlačte dolů po kosti, aby vytvořilo „bambulku“.
- Paličky okořeňte grilovacím kořením.
- Paličku obalte plátkem slaniny a tu propíchněte párátkem, aby držela.
- Vrchní část kosti zabalte do alobalu.
- V misce smíchejte med, barbecue omáčku, chilli omáčku a ocet.
- Marinádu v misce postavte na plech a zbytek prostoru vyskládejte paličkami.
- Vše dejte péct na 150 °C na alespoň hodinu.
- Poté plech vyndejte, paličky namočte v marinádě a dejte péct na dalších 30 minut.
Hotové paličky se rozsýpají a chutnají jako z grilu.
Komentáře