Grilovací koření se bude v létě hodit. S videonávodem ho připravíte za chvíli
Grilovací sezóna je období, kdy se setkáváme s přáteli, povídáme si a pochutnáváme si na grilované zelenině či masu. Vůně grilovacího koření dokáže vyvolat vzpomínky na tuto dobu a také zburcovat chuťové buňky.
Grilovací koření lze koupit, ale jelikož jeho spotřeba v létě strmě stoupá, vychází levněji si připravit své vlastní. Dle svého uvážení nebo momentální chuti ho můžete všelijak vylepšovat až k úplné dokonalosti tak, aby zachutnalo všem.
Jak na přípravu grilovacího koření
Je to rychlé, začít stačí chvíli před tím, než se sejdou přátelé.
- Smícháme jednu lžičku celého pepře, chilli papričky dle chuti a jednu lžičku kmínu.
- Vše prohřejeme na suché pánvi.
- Poté směs rozdrtíme v hmoždíři nebo umeleme.
- Přidáme lžičku sladké papriky, lžičku uzené papriky, lžičku sušeného česneku, dvě lžičky soli a promícháme.
Grilovací koření uchováváme mimo světlo.
Komentáře (1)