Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Podobá se známému řízku Ondráš a je jeho variací. Zatímco Ondráš je plněný kuřecím masem nebo vepřovou kýtou, Pelhřimovský řízek je plněný masem, kterému se říká karé. Do bramboráku se zas nepřidává mléko, ale pivo.

Pivo v bramboráku kromě chuti možná překvapivě pomůže k jeho větší křupavosti. Můžete vyzkoušet přidat pivo nejen do tohoto řízku, ale i do běžného bramborákového těsta. Karé (pečeně) je jemné maso z kotlety bez kosti. Máme u něj jistotu, že se dobře prosmaží.

Jak udělat Pelhřimovský řízek

Přesné dávkování surovin můžete nastudovat přímo v receptu na Pelhřimovský řízek.

Pro začátečníky máme natočený videorecept na řízek Ondráš s kuřecím masem, který je poněkud jednodušší. Velmi chutnou přílohou je také salát Coleslaw.

Komentáře

Další tipy a triky