Křupavé a vláčné lívance podle Těhotnýho kuchaře: Těsto bez kynutí, jahodový přeliv a nepopsatelně skvělá chuť
To pravé ořechové? Slevová akce pro milovníky oříšků, sušeného ovoce i dalších dobrot se koná právě teď
Vynálezce a diplomat Benjamin Franklin musel mít brambory a kukuřici. Zlobil se na manželku, když mu neposlala sud jablek
Pět slavných jídel a tajemství jejich názvu: Palačinky crêpe Suzette na počest královy milenky, steak Wellington podle vojevůdce
Henry Ford jedl sendviče s plevelem, nechal si servírovat večeři se čtrnácti chody z mrkve a kolegům vnucoval projímadlo
Pomohl hot dog vyhrát válku? aneb Britský král Jiří VI. si na návštěvě v Americe zamiloval párek v rohlíku
Mojmír I.: První vládce Velkomoravské říše měl na talíři vepřové z volně pobíhajících prasat a jídlo zapíjel moravským vínem
Vynálezce hromosvodu Prokop Diviš měl na talíři pečené knedlíky s dušenou kapustou, v době půstu pak i šneky a žáby
Strava starověkých Řeků se nelišila od té dnešní středomořské. Prim hrály olivy, ryby a víno, dezerty se připravovaly i z fazolí
Politický vězeň Karel Havlíček Borovský se v Brixenu stravoval v nejlepším hotelu, kde si pochutnával na telecím mase a popíjel víno
Svatý Václav si pochutnával na mase se sladkými omáčkami i na kaších, a protože měl rád víno, zakládal vinice
Český král Karel IV. pořádal velkolepé hostiny, ale nejvíc si stejně pochutnal na obyčejném chlebu s máslem
Tajemství dokonalé postavy princezny Diany: Milovala rajčatovou pěnu i speciální špenátem plněné brambory
Dalibor z Kozojed: Nejznámější vězeň na Pražském hradě měl nárok na hrách s masem k obědu a zelí s masem k večeři
První císař Říše římské Augustus jedl skromně, podporoval pěstování obilí a zeleniny a zdravé stravovací návyky
Královna Alžběta II. byla čokoholička. Milovala speciální nepečený čokoládový dort, dopřávala si ale jen malý kousek
Vynálezce pasterizace, Louis Pasteur, zachránil Napoleonovi III. víno a ve svém domě pořádal opulentní hostiny
Jan Amos Komenský prožil velkou část života v Nizozemsku. Tam měl nejčastěji na talíři luštěninovou kaši a k ní žitný chléb
Jídelníček Jana Nerudy: Spisovatel nikdy neodolal dršťkové polévce a miloval i švestkové knedlíky či halušky
Miláček žen Jean-Paul Belmondo nebyl v jídle vybíravý. Miloval bramborovou kaši a rád si dopřával i obyčejné pečené kuře