Nejrychlejší recepty: Dvoubarevná hrnková bábovka je hotová za 30 minut!
15. 2. 2021 Vaření
Říká se, že ženu ani květinou neuhodíš. A mělo by se říkat, že rodinu bábovkou neurazíš! Tradiční moučník ke kávě potěší skoro každého, kdo k vám přijde na návštěvu. Pokud nemáte času nazbyt, zkuste naši hrnkovou - peče se půl hodiny a její příprava zabere jen pár minut. Chuť je ovšem zcela plnohodnotná!
Rychlá hrnková bábovka
Hrnková i rychlá proto, že množství použitých surovin je uváděno v hrnkách. Žádné složité odměřování, stačí smíchat vše dohromady, přelít těsto do formy a pak už se jen těšit, až byt provoní sladká vůně vanilky a kakaa.
Co budeme potřebovat:
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek cukru krystal (může být třtinový)
- 1/3 hrnku másla (nebo oleje)
- 1/4 hrnku mléka
- 1 pytlík prášku do pečiva
- 1 pytlík vanilkového cukru
- 1 vejce
- 2 lžíce holandského kakaa
- sádlo nebo Hera na vymazání formy
- rozinky (volitelné)
Mohlo by vás zajímat
Postup: V míse smícháme mouku, cukr, změklé máslo (případně olej), mléko, vyklepneme do směsi vejce, přidáme vanilkový cukr a prášek do pečiva, můžeme přisypat rozinky. Všechno dobře promícháme a prohněteme, až vznikne těsto. Formu na bábovku vymažeme sádlem či Herou a vysypeme strouhankou (bábovka se bude lépe vyklepávat). Polovinu těsta odlijeme do menší mísy a tam do něj přidáme kakao. Dobře rozmícháme. Pak už jen střídavě lijeme do formy bílé a tmavé těsto. Bábovku dáme péct do trouby předehřáté na 180°C na 30 minut. Na talíři či podnose ji nezapomeneme řádně dozdobit moučkovým cukrem.
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Silvestrovské tipy
Oslava příchodu nového roku není pouze o bilancování, co se nám za uplynulý rok nepovedlo a na co jsme naopak hrdí, ale je to hlavně o oslavě,… Číst více
Odměna pro TOP autory receptů
Všichni se už těšíme ven, na čas strávený s přáteli, třeba u dobrého jídla z grilu. Na Topreceptech jsme moc rádi za každého z vás, kdo své… Číst více
Průvodce přidáváním receptu
Recepty nekopírujte z jiných webů bez souhlasu autora: pokud se nějakým receptem inspirujete, napište jeho zdroj stručně do Poznámky, kde jste… Číst více
Moderátorský panel
Návody tipy Nová sekce, kde budou tipy a návody při vařešní pečení. Můžete do tabulky i doplňovat, jen prosím využijte jinou barvou a pište pod… Číst více
Administrátorský panel
Statistiky štítkování a kategorizace Číst více
Jak uchovat a zpracovat brokolici. Bez zmražení dlouho nevydrží
Brokolice je velice oblíbená zdravá zelenina zajímavého tvaru, příbuzná květáku nebo také kapustě. Pěstuje se a prodává v zelené (nebo sytě fialové)… Číst více