Nejlepší ovoce v každé lahvičce. To jsou džemy Darbo

9. 6. 2021 08:30

Tipy a triky Komerční sdělení

Darbo Darbo
Rodinná firma Darbo začala vyrábět ovocné džemy a sirupy už v roce 1879. Nyní ve svých třech tyrolských závodech vyrábí vysoce kvalitní produkty pro restaurace a hotely, ale i běžné spotřebitele v Rakousku i mimo něj.

To nejlepší ovoce v každé lahvičce – to jsou džemy rakouské rodinné společnosti Darbo. Nezáleží na tom, zda bylo ovoce nasbíráno ve volné přírodě, nebo sklizené na poli. Klíčový je výběr správných odrůd, které se pěstují ve správném prostředí, kultivují se a sklízí v době, kdy jsou dokonale zralé. Ovoce je navíc kvůli vysokým standardům kvality pečlivě kontrolováno a ochutnáváno, aby byly jasné parametry, jako je obsah cukru a kyselin.

Zásoby na dobu mimo sklizeň

Důležité je i to, co se s ovocem děje po sklizni. Kdo někdy vyráběl domácí džem, dobře to zná. Ovoce je třeba omýt, odstranit listy, pecky, jádra a stopky… Potom nastupuje postup odborníků z Darbo - ovoce se rychle zmrazí, aby se zachovala jeho čerstvost a aby vždy byly po ruce dostatečné zásoby meruněk, jahod a malin a dalších dobrot i mimo období sklizně.

Darbo

A protože v Darbo vyrábějí džemy už desítky let, dobře vědí, jak důležitý je poměr cukru a ovoce, proto se granulovaný cukr a pektin přidávají do směsi postupně a pečlivě se zahřívají a míchají, dokud není poměr dokonalý. Až potom se pro zvýraznění chuti přidává koncentrovaná citronová šťáva. Takový postup zajistí, že výrobek neztratí přirozenou chuť ovoce.

Starý rodinný recept

Své vlastní rodinné stříbro v kuchařce po babičce má asi každý z nás, nejinak je tomu v případě společnosti Darbo. Džemy jsou připravovány podle starého rodinného receptu. Pochutnat si ale můžete i na ovocných pomazánkách, i ty jsou podle staré receptury, a i na ně je používáno vysoce kvalitní ovoce a pečlivé postupy přidávání cukru a míchání.

Nejlepší brusinky jsou ze Skandinávie

Specialitou Darbo je třeba omáčka z divokých brusinek, kterou výrobce označuje dokonce za lahůdku pro chuťové pohárky, což však vzhledem k 60% obsahu ovoce není překvapivé. V Darbo sázejí na to, že nejlepší brusinky na světě rostou ve volné přírodě ve Skandinávii. Ochutnejte třeba zvěřinu či rybu nebo dezert s brusinkovou omáčkou. Jemná a zároveň ostrá chuť brusinek dodá pokrmu zvláštní nádech.

 

Líbí se Vám článek? Sdílejte jej svým přátelům!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Ke článku nejsou žádné komentáře.

Přidat komentář

Další články

Jak využít úrodu višní? Vyrobte omamně voňavý likér, pralinky nebo výborný sós k sýrům

Jak využít úrodu višní? Vyrobte omamně voňavý likér, pralinky nebo výborný sós k sýrům

Sezóna třešní a višní je konečně tady! S tím prvním si zřejmě umíte dobře poradit, koneckonců,…
Co s sebou vzít na piknik? + Recept na nejlepší hummus

Co s sebou vzít na piknik? + Recept na nejlepší hummus

Vyrazte se najíst do přírody a užijte si romantiku nebo rodinnou pohodu při netypickém stolování.…
Jak připravit kávu jako z kavárny? Vyzkoušejte french press

Jak připravit kávu jako z kavárny? Vyzkoušejte french press

Připravte si lahodnou kávu jako z kavárny, a to i bez použití drahých přístrojů. Stačit vám k tomu…
Kde se dobře najíst v Egyptě? Tipy na restaurace

Kde se dobře najíst v Egyptě? Tipy na restaurace

Ne každá dovolená v Egyptě musí být all inclusive. Patříte mezi ty turisty, kteří dávají přednost…
Tipy a triky do kuchyně: Pořiďte si šikovné pomocníky a ochutnejte novinky

Tipy a triky do kuchyně: Pořiďte si šikovné pomocníky a ochutnejte novinky

V kuchyni jsme v posledním roce a kousek strávili všichni určitě více času než v letech předchozích…
Nejlepší dušený špenát je skvělý k masu i do těstovin. Chce to jeden malý trik

Nejlepší dušený špenát je skvělý k masu i do těstovin. Chce to jeden malý trik

Ve špenátu najdeš sílu! To věděl už Pepek námořník. Listová zelenina v dušené podobě je výborná k…
Pečte nejen lahodně, ale i krásně: Jak zvládnout krásně barevný duhový dort?

Pečte nejen lahodně, ale i krásně: Jak zvládnout krásně barevný duhový dort?

Stejně jako je tomu i v jiných oborech, také cukrařina a dekorování dortů a zákusků, a to i v…
Je libo pizzu? Inspirujte se recepty na kynuté i nekynuté těsto

Je libo pizzu? Inspirujte se recepty na kynuté i nekynuté těsto

Bez nadsázky můžeme říct, že pizza se stala nejoblíbenějším pokrmem v mnoha koutech světa. Každý má…