Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoce jsou tady! Užijte si je konečně naplno
Zdroj: Pixabay

Velikonoce v kuchyni jsou pořádná makačka. Nádivka, mazanec, beránek, vajíčka. Nevíte, kam dřív skočit? Ulehčete si trošku práci a dopřejte si také něco dobrého.

Vánoce všichni milujeme a užíváme si je, co to jde. Velmi oblíbeným svátkem jsou však i Velikonoce, dokonce jde o nejdůležitější křesťanský svátek. Tak hoďte úklid i neustálé vaření na chvíli za hlavu, odpočívejte a ochutnávejte dobroty.

Připravte se na koledníky

Až vám na dveře zaklepou koledníci, nebudete zaskočení díky kolekci Milka Egg Hunt, která je plná barevných čokoládových vajíček z oblíbené nejjemnější čokolády z pravého alpského mléka. Nebo udělejte letošní Velikonoce trošku jiné a dopřejte rodině a kamarádům vajíčkobraní, které v dnešní době nabírá stále více na popularitě. Je to jednoduché! Schovejte dobroty různě po zahradě a vyšlete ty nejmenší pro jejich hledání. Uvidíte, že se u této zábavy pobaví celá rodina.

Jako od babičky!


Tradiční knedlíky na sváteční tabuli jsou nutné! Ale také zatraceně pracné… Jenže co by byl tradiční sváteční oběd bez omáčky s pěti? Vyzkoušejte nadýchané knedlíky bez práce, a to hned ve třech druzích, nově v nabídce Albert. Chutnat budou jako od babičky díky prověřeným receptům, šikovným rukám knedlíkářek a prvotřídním českým surovinám. Na výběr je bramborový, moravský a lázeňský.

Spláchněte to kávou

Po všech těch mazancí, beráních a uzobávání dobrot od velikonoční tabule to chce hrnek dobré kávy. Zahřejte se africkým sluncem, ochutnejte kávu z jižní Afriky, konkrétně ze Zambie. Tato země rozhodně není největším světovým producentem kávy, ale její kvalita patří mezi nejlepší na světě. Přesvědčit se o tom můžete ochutnávkou jednodruhové kávy L´OR Espresso Arabica Nyika. Upoutá vás svěžestí svého aroma, jež je zahaleno do jemně pražených tónů. Kapsle jsou vhodné pro Nespresso® kávovary, seženete v obchodech nebo na www.kavalor.cz.

Zkuste změnu

Mazanec máme o Velikonocích všichni rádi, co ale letos zkusit novinku a upéct jeho slanou variantu? Na mazanec se sýrem je postup podobný jako na sladký mazanec, musíme nechat vzejít kvásek a dodržet další postup. Slanost dodá téhle dobrotě česnek, slanina a parmezán s čedarem. Přesný postup najdete zde.

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více