Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

předkrmy
Zdroj: Freepik, diller

Chystáte se brát a vymýšlíte svatební menu? Přečtěte si, jaké chutě vítězí na svatební hostině a co je pro ně typické. Máme pro vás to nejlepší menu roku 2022.

Svatební hostina

Po době, kdy se bylo potřeba omezovat, jistě toužíte užít si vše naplno. Obzvlášť pokud se jedná o takovouto jedinečnou událost. Trendům ve svatebním menu vládne nápaditost. Oblíbené jsou tematické svatby a maximalismus. Větší popularitu si letos získaly také venkovní svatby

Předkrm na svatební hostině

Letos touží většina snoubenců po tom, aby si užili svatbu podle svých představ, víc než kdy jindy. Tradiční šunkové rolky s křenem se dostávají do pozadí a dopředu se dostává parmská šunka s medovým melounem. Jde o slaďounký meloun cantaloupe, který je navíc aromatický a v chuti připomíná mango a sladkou mrkev. Obdobně oblíbená je jeho verze ochucení balzamicem. Nahoře se tento předkrm zdobí mátou. 

Polévka a hlavní jídlo na svatební hostině

Mezi polévkami se o první příčky utkává slepičí vývar se zeleninou a nočky s brokolicovým krémem se smetanou. Ti, pro které jsou tradice nezbytné, si samozřejmě nenechají ujít klasiku, tedy hovězí vývar se skvělými játrovými knedlíčky. Jako hlavní jídlo se snaží urputně hlídat své první místo báječná svíčková. Velmi populární jsou letos ale také kachní prsíčka s jarní zeleninou a brusinkami, výborně chutná ale i tato varianta kachních prsíček na pomerančích.

Svatební dort a dezert

S úlevou v restrikcích přišla potřeba plnit si více svá přání. Mezi dorty a dezerty vládnou skvělé originální chutě. Má to jednoduché pravidlo. Vítězí vše, co chutná snoubencům a hezky vypadá. Trendy jsou drobné květinové vzory na klasických velkých dortech a mezi dezerty jednoznačně vítězí skvělé makronky. O trochu pozadu se umístily brownie a minidortíčky. Samozřejmě nesmí chybět ani svatební koláčky.

Slaný bar na svatební hostině

Velmi trendy jsou slané bary a myslí se i na ty, kteří mají nějaké stravovací omezení. Může jít o celiaky, pro které by nemělo chybět označené bezlepkové pečivo, ale i na vegetariány. Velmi oblíbené jsou malé plněné bulky a bagetky s prosciuttem, listem salátu nebo rukolou a s pomazánkami. Stále vládnou sýrové a zeleninové mísy.

Svatba

Co by to bylo za svatbu, kdyby se po ní novomanželé a hosté z řad jejich blízkých nesešli u dobrého jídla? Pořádná hostina ke svatbě zkrátka patří. Tradiční je oběd pro nejbližší rodinu a přátele,…

Nápoje na svatební hostině

Tradině oblíbený sekt si ničím své prvenství nedá vzít. Letos se ale trendy nesou v různých originálních nápojích. Teď v létě je velmi populární jahodové mojito. Nesmí chybět ani piva z minipivovarů.

Zdroj informací:
https://www.beremese.cz
https://www.brides.com
https://www.weddingideasmag.com

Recepty k tomuto článku

Související obsah

Quinoa

Quinoa

Quinoa je pseudoobilovina, kterou už měli v jídelníčku Inkové. Merlík chilský je rostlina z čeledi laskavcovitých. Má velkou nutriční hodnotu v… Číst více

Jáhly

Jáhly

Jáhly jsou loupaná zrna prosa, bezlepková potravinářská surovina. Hodí se na přípravu jáhelných kaší, zapečených jáhelníků, jáhelných škubánků nebo… Číst více

Jahody

Jahody

Jahody jsou velmi oblíbené ovoce. Kromě přimé konzumace mají velké využití v gastronomii. Líbí se nám jejich červená barva, mají příjemnou chuť a… Číst více

Ječné kroupy

Ječné kroupy

Ječné kroupy jsou vlastně celá ječná zrna, zbavená pouze obalových vrstev. Jsou velmi výživnou i zdravou potravinou, obsahují vitamíny skupiny B a E,… Číst více

Kdoule

Kdoule

Kdoule je kdysi tradiční, dnes vzácněji pěstované ovoce. Veliké a velmi aromatické plody jsou za syrova trpké a mohou způsobit žaludeční potíže,… Číst více

Kernotto, kernoto

Kernoto jsou špaldové kroupy, vzhledem podobné klasickým kroupám ječným. Vznikají oloupáním a obroušením špaldových zrn. Jsou výborné chuti, vhodné… Číst více