Nejlepší svatební menu roku 2022: Hitem jsou kachní prsíčka s brusinkami a novinkou jsou slané bary
10. 6. 2022 Vaření
Chystáte se brát a vymýšlíte svatební menu? Přečtěte si, jaké chutě vítězí na svatební hostině a co je pro ně typické. Máme pro vás to nejlepší menu roku 2022.
Svatební hostina
Po době, kdy se bylo potřeba omezovat, jistě toužíte užít si vše naplno. Obzvlášť pokud se jedná o takovouto jedinečnou událost. Trendům ve svatebním menu vládne nápaditost. Oblíbené jsou tematické svatby a maximalismus. Větší popularitu si letos získaly také venkovní svatby.
Mohlo by vás zajímat
Předkrm na svatební hostině
Letos touží většina snoubenců po tom, aby si užili svatbu podle svých představ, víc než kdy jindy. Tradiční šunkové rolky s křenem se dostávají do pozadí a dopředu se dostává parmská šunka s medovým melounem. Jde o slaďounký meloun cantaloupe, který je navíc aromatický a v chuti připomíná mango a sladkou mrkev. Obdobně oblíbená je jeho verze ochucení balzamicem. Nahoře se tento předkrm zdobí mátou.
Mohlo by vás zajímat
Polévka a hlavní jídlo na svatební hostině
Mezi polévkami se o první příčky utkává slepičí vývar se zeleninou a nočky s brokolicovým krémem se smetanou. Ti, pro které jsou tradice nezbytné, si samozřejmě nenechají ujít klasiku, tedy hovězí vývar se skvělými játrovými knedlíčky. Jako hlavní jídlo se snaží urputně hlídat své první místo báječná svíčková. Velmi populární jsou letos ale také kachní prsíčka s jarní zeleninou a brusinkami, výborně chutná ale i tato varianta kachních prsíček na pomerančích.
Svatební dort a dezert
S úlevou v restrikcích přišla potřeba plnit si více svá přání. Mezi dorty a dezerty vládnou skvělé originální chutě. Má to jednoduché pravidlo. Vítězí vše, co chutná snoubencům a hezky vypadá. Trendy jsou drobné květinové vzory na klasických velkých dortech a mezi dezerty jednoznačně vítězí skvělé makronky. O trochu pozadu se umístily brownie a minidortíčky. Samozřejmě nesmí chybět ani svatební koláčky.
Mohlo by vás zajímat
Slaný bar na svatební hostině
Velmi trendy jsou slané bary a myslí se i na ty, kteří mají nějaké stravovací omezení. Může jít o celiaky, pro které by nemělo chybět označené bezlepkové pečivo, ale i na vegetariány. Velmi oblíbené jsou malé plněné bulky a bagetky s prosciuttem, listem salátu nebo rukolou a s pomazánkami. Stále vládnou sýrové a zeleninové mísy.
Co by to bylo za svatbu, kdyby se po ní novomanželé a hosté z řad jejich blízkých nesešli u dobrého jídla? Pořádná hostina ke svatbě zkrátka patří. Tradiční je oběd pro nejbližší rodinu a přátele,…

Nápoje na svatební hostině
Tradině oblíbený sekt si ničím své prvenství nedá vzít. Letos se ale trendy nesou v různých originálních nápojích. Teď v létě je velmi populární jahodové mojito. Nesmí chybět ani piva z minipivovarů.
Zdroj informací:
https://www.beremese.cz
https://www.brides.com
https://www.weddingideasmag.com
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Velký přehled nejlepších těst na cukroví: Uděláte si linecké, kokosové nebo kávové?
První adventní neděle se blíží a mnoho z nás se… Číst více
Jak zahustit těsto na palačinky. Stačí použít osvědčený recept a palačinky se vždy povedou
Základem chutných palačinek je osvědčený recept, na který je spolehnutí. Pokud takový máme, držíme se ho a rádi se k němu vracíme. Můžeme využít… Číst více
Vánoční dárky pro ženy jsou někdy opravdovým oříškem. Máme pro vás tipy na originální dárky od srdce a přímo z vlastní kuchyně
Vánoce se blíží každým okamžikem a vám chybí dárky pro nejmilejší? Možná byste jim rádi dali něco krásného, originálního, lahodného nebo užitečného?… Číst více
Jak připravit odpalované těsto? Není to nic složitého, stačí dodržet několik zásad
Také milujete žloutkové věnečky, španělskou pochoutku churros nebo řezy zvané mraky? Jsou vyrobené z tzv. odpalovaného těsta, z kterého mají některé… Číst více
Ječné kroupy
Ječné kroupy jsou vlastně celá ječná zrna, zbavená pouze obalových vrstev. Jsou velmi výživnou i zdravou potravinou, obsahují vitamíny skupiny B a E,… Číst více
Kernotto, kernoto
Kernoto jsou špaldové kroupy, vzhledem podobné klasickým kroupám ječným. Vznikají oloupáním a obroušením špaldových zrn. Jsou výborné chuti, vhodné… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více