Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jídelní rozmary slavných: Herec Bruce Willis pěstuje vlastní zeleninu a k snídani musí mít tohle burrito
Zdroj: zdroj: Wikimedia Commnons/Gage Skidmore, CC BY-SA 2.0, a Pixabay, samuelfernandezrivera

Slavný herec je rodinný typ a s druhou ženou Emmou Hemingovou a jejich dvěma dcerami žijí na okraji Los Angeles. Pokud jim to čas dovolí, dopřávají si bohaté snídaně, při jejichž přípravě Bruce Willis přiloží ruku k dílu.

Z vlastní zahrádky chutná nejvíc

Protože Emma je bývalá modelka (a k tomu o dvě desítky let mladší) hollywoodský elegán se snaží žít zdravě a udržovat si váhu. Emma také přivedla Bruce k zahradničení – založili na své zahradě záhonky a pěstují společně ovoce a zeleninu. Ostatně, slunná Kalifornie k tomu doslova vybízí.

Pro Bruce s Emmou je důležité dodržovat s dětmi rituály společných snídaní. A ty se u nich opravdu neodbývají. Bruce rád připravuje z těsta na kukuřičné muffiny palačinky, tedy spíš kukuřičné placky. Podle jeho manželky jsou vynikající. Ona mu zase na oplátku servíruje k snídani jeho oblíbené burrito.

Snídaňové burrito s avokádem

Pokud byste si ho chtěli připravit, budete potřebovat:

  • 600 g kuřecích prsou
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička koření na tacos
  • 1 červená cibule
  • 1 avokádo
  • 100 g čedaru
  • 6 tortill
  • 150 g zakysané smetany
  • 1 plechovka sterilované kukuřice
  • čerstvý koriandr
  • sůl, pepř

Jak na to? Nakrájejte kuřecí prsa na nudličky a orestujte je na oleji. Osolte, opepřete a posypte kořením na tacos. Nakrájejte na proužky 1 červenou cibuli a 1 avokádo. Nastrouhejte najemno 100 g čedaru. Vše si dejte stranou.Tortilly z obou stran opečte nasucho na pánvi, potřete zakysanou smetanou a posypte čerstvým koriandrem.

Nyní začněte plnit zbylými surovinami. Dejte tam část kuřete, proužky avokáda, cibuli, 1 lžíci nakládané kukuřice a čedar. Zabalte tak, že přehnete dvě strany směrem ke středu a spodní část začněte rolovat směrem nahoru. Na chvíli ještě zapečte ze stran na pánvi, aby povolil sýr a můžete servírovat.

Mix různých chutí

Domácnosti samozřejmě vládnou chutě Jižní Ameriky, protože Emmina maminka pochází z Guayany a navíc má i indický původ. Proto na stole občas nechybí rybí tacos s vymačkaným citronem a pálivou omáčkou cholula s rýží a fazolemi. Rodina si pochutnává i na voňavém dhalu ze žluté čočky s nadýchaným chlebem roti.

Bruce zase nikdy neodolá tradiční italské kuchyni. Manželka na něj podle people.com prozradila, že nejraději má lasagně. Lásku k italským pokrmům podědily i dcery Mabel Ray a Evelyn Penn, kterým se Emma nejvíc zavděčí pizzou. Na koupený korpus jen přidá rajčatovou omáčku, tenkou vrstvu špenátu a zasype sýrem.

Výbornou domácí pizzu si můžete připravit podle našeho receptu:

 

Večeře s divokou hudbou

Manželé Willisovi rádi zvou na návštěvu své přátele. Ti si zvykli ještě před večeří zajít za paní domu do kuchyně, protože Emma má vždy připraveno něco malého „na zub“ – předkrmové mísy se sýry a uzeninami.

Zatímco Emma se věnuje hostům a nabízí malé občerstvení před večeří, Bruce má na starostl důležitou činnost – vybírá hudbu. Podle manželky má trochu „výstřední“ soukromý playlist, takže večeři dokreslují písně Led Zeppelin nebo Milese Davise, čas od času hip-hopové skladby. Návštěvy se prý cítí jako doma a uvolněně.

Koktejl Moscow Mule

Hostům také nabízí speciální koktejly jako welcome drink. Úspěch měl například Moscow Mule. To je jednoduchý, ale přitom chuťové výrazný nápoj. Potřebovat budete 4 cl Smirnoff Red (nebo jiné vodky), půlku limety, zázvorové pivo, plátek zázvoru na dozdobení a měsíček limety na dozdobení.

Do připravené sklenice (dojem uděláte se speciálním měděným hrnkem na tento koktejl), vhoďte půlku rozkrájené limety. Zalejte vodkou a zasypte do plna ledem. Dolijte zázvorovým pivem, promíchejte lžičkou, ozdobte plátky zázvoru a limety podávejte.

Zdroje informací:

people.com: Bruce Willis Makes Corn Muffin Pancakes for Breakfast

thenewpotato.com: Emma Heming Willis

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více