Mexické fazole

Gabina_I Kuchařka: Gabina_I

Doba přípravy: 45 minut 4 porce Luštěniny 9 názorů

Suroviny

2x červené fazole
slanina
klobása
cibule
kukuřice
zakysaná smetana
kapie
rajče
čerstvý chléb
olej
pepř
sůl
paprika sladká mletá
chilli
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi restujeme na kostičky nakrájenou slaninu, klobásu, přidáme na půl kolečka nakrájenou cibuli, zpěníme, přidáme červené fazole buď z konzervy nebo namočené a uvařené ve slané vodě, kukuřici, na větší kousky nakrájenou kapii, rajčata.

  2. Dochutíme solí, pepřem, chilli, mletou paprikou. Prohřejeme, promícháme a podáváme. Na talíři ozdobíme zakysanou smetanou. Jako příloha je vhodný čerstvý chléb. Dobrou chuť.

Poznámka

Můžeme přidat i restované na nudličky nakrájené vepřové nebo hovězí maso.

Posypat můžeme nahrubo nastrouhaným sýrem - kdo má rád sýr.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 201 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Mexické fazole

  • Láda  Podvazek Láda Podvazek(neregistrovaný)

    Šlo to ale jedině doma -- v hospodě bych to nejedl!!!!!

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    tak to musí být dobrota..:yes::yes::yes:jako vždy:yes::yes::yes:hamu -papů od tebe:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Andula Andula

    ataata, mexicane znaji jak syr, tak smetanu. To k mexickemu jidlu patri :-p autorka ma pravdu, i kdyz je recept poupraveny "po cesku" ;-)

    Odpovědět

  • ataata ataata

    Když jsem něco podobného udělal zedníkům, tak jen mlaskali. Když jsem jim k tomu dal čerstvý chléb, tak tam bylo jak v plynové komoře.
    Jen ty fazole dávám přímo v chilli omáčce, a nedávám ani zakysanou smetanu a strouhaný sýr (ty asi mexičané neznají), ale zato dám trochu majoránky a kečupu (hot - ostrý).
    Výsledek je ale podobný - chutná bašta, která vždy potěší.

    Odpovědět

  • Gabina_I Gabina_I(autorka receptu)

    sýr na hrubo, je to taková oranžová koule nevím jak se jmenuje ale je tučnější takže se rozpustí dobře. Dávám tam vesměs učné sýry, takže i gouda, madeland, sýry ementálského typu atd...co je v lednici a určitě na hrubo. Nudle to nejsou, ty tam nepatří.

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Možná, že by to s sebou Jack London netahal, to by se pronesl:-)):-D, ale jinak, ten recept špatný není, pro milovníky fazolí a ostřejších jídel;-):yes::yes:

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    allis:-D:yes:

    Odpovědět

  • allis allis

    Obávám se, že jack London by byl rád za samotné fazole, to ostatní by s sebou asi radši netahal, ačkoli, pokud by se už ocitl v Mexiku....:-D

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Dělám také, ale Gábi - to nastrouhané na fotce - je to sýr nebo nudle:-? Nám doma to chutná i když já tam musím ještě přidat, jak píše Gábina maso:yes:

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: mexicke fazole mexické fazole recept recept mexické fazole recept na mexické fazole fazole mexické mexické recepty recepty mexické fazole mexické fazole bez masa mexicke fazole s klobasou mexický fazole mexické fazole recepty recept fazole mexické meksicke fazole recepty na mexické fazole mexickéfazole fazolové recepty maxické fazole fazole mexiko fazole mexická fazole

Zapomněl/a jsem heslo