Mexické fazole

Gabina_I Kuchařka: Gabina_I

Doba přípravy: 45 minut 4 porce Luštěniny 9 názorů

Suroviny

2x červené fazole
slanina
klobása
cibule
kukuřice
zakysaná smetana
kapie
rajče
čerstvý chléb
olej
pepř
sůl
paprika sladká mletá
chilli
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi restujeme na kostičky nakrájenou slaninu, klobásu, přidáme na půl kolečka nakrájenou cibuli, zpěníme, přidáme červené fazole buď z konzervy nebo namočené a uvařené ve slané vodě, kukuřici, na větší kousky nakrájenou kapii, rajčata.

  2. Dochutíme solí, pepřem, chilli, mletou paprikou. Prohřejeme, promícháme a podáváme. Na talíři ozdobíme zakysanou smetanou. Jako příloha je vhodný čerstvý chléb. Dobrou chuť.

Poznámka

Můžeme přidat i restované na nudličky nakrájené vepřové nebo hovězí maso.

Posypat můžeme nahrubo nastrouhaným sýrem - kdo má rád sýr.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 201 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Mexické fazole

  • Láda  Podvazek Láda Podvazek(neregistrovaný)

    Šlo to ale jedině doma -- v hospodě bych to nejedl!!!!!

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    tak to musí být dobrota..:yes::yes::yes:jako vždy:yes::yes::yes:hamu -papů od tebe:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Andula Andula

    ataata, mexicane znaji jak syr, tak smetanu. To k mexickemu jidlu patri :-p autorka ma pravdu, i kdyz je recept poupraveny "po cesku" ;-)

    Odpovědět

  • ataata ataata

    Když jsem něco podobného udělal zedníkům, tak jen mlaskali. Když jsem jim k tomu dal čerstvý chléb, tak tam bylo jak v plynové komoře.
    Jen ty fazole dávám přímo v chilli omáčce, a nedávám ani zakysanou smetanu a strouhaný sýr (ty asi mexičané neznají), ale zato dám trochu majoránky a kečupu (hot - ostrý).
    Výsledek je ale podobný - chutná bašta, která vždy potěší.

    Odpovědět

  • Gabina_I Gabina_I(autorka receptu)

    sýr na hrubo, je to taková oranžová koule nevím jak se jmenuje ale je tučnější takže se rozpustí dobře. Dávám tam vesměs učné sýry, takže i gouda, madeland, sýry ementálského typu atd...co je v lednici a určitě na hrubo. Nudle to nejsou, ty tam nepatří.

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Možná, že by to s sebou Jack London netahal, to by se pronesl:-)):-D, ale jinak, ten recept špatný není, pro milovníky fazolí a ostřejších jídel;-):yes::yes:

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    allis:-D:yes:

    Odpovědět

  • allis allis

    Obávám se, že jack London by byl rád za samotné fazole, to ostatní by s sebou asi radši netahal, ačkoli, pokud by se už ocitl v Mexiku....:-D

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Dělám také, ale Gábi - to nastrouhané na fotce - je to sýr nebo nudle:-? Nám doma to chutná i když já tam musím ještě přidat, jak píše Gábina maso:yes:

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: mexicke fazole mexické fazole recept recept mexické fazole recept na mexické fazole fazole mexické mexické recepty recepty mexické fazole mexické fazole bez masa mexicke fazole s klobasou mexický fazole mexické fazole recepty recept fazole mexické meksicke fazole recepty na mexické fazole mexickéfazole fazolové recepty maxické fazole fazole mexiko fazole mexická fazole

Zapomněl/a jsem heslo