Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Večeře z jedné pánve: Mleté maso s těstovinami dochutí bylinky, kukuřice mu dodá mexický šmrnc a příprava je úplně jednoduchá
Zdroj: Toprecepty, EvaCh

Jídla z jedné pánve jsou praktická a rychlá na přípravu. Přichystejte si mleté maso s těstovinami z jedné pánve plné chutí a vůní koření a bylinek v tak trochu mexickém stylu.

Co se dá udělat z mletého masa

V naší kuchyni je mleté maso poměrně oblíbené. Nejčastěji to bývá směs vepřového a hovězího, ale kombinovat jdou i další druhy masa. Přichystat z nich můžete karbanátky, holandské řízky, čevabčiči, hodí se ale také třeba do lasagní nebo do plněných paprik. Variantou je také pálivé chilli con carne, nebo třeba milánské špagety

Co je potřeba na mleté maso s těstovinami

Základem je kvalitní maso – ať už kuřecí, nebo vepřové a hovězí. K sušším kusům je možné přidat i trochu slaniny, která pokrm navíc provoní. Využít můžete také rajčatový protlak, passatu. Chuť dodá i masový vývar (nebo zeleninový).
 
Na ochucení se bude hodit česnek a bylinky, jako jsou rozmarýn, tymián, oregano nebo třeba bazalka. Pikantní chuť doplňte přidáním trošky chilli. Nesmí chybět ani pepř a sůl. Když chcete přidat více mexických ingrediencí, nezapomeňte na kukuřici.
 
A samozřejmě potřebujete těstoviny. Vhodné jsou drobnější kusy, například kolínka

Z jednoho pekáčku

Potřebujete nakrmit několik hladových krků, a to co možná nejrychleji? Recepty z jednoho pekáče jsou přesně to, co hledáte. Vaření v tomto stylu znamená, že připravujete nějakou dobrotu, většinou…

Jak na mleté maso s těstovinami

Připravte si výbornou rychlovku z jedné pánve. Budete potřebovat: 400 g mletého masa (směs vepřového a hovězího), 1 větší cibule, 2–3 stroužky česneku, 250 ml rajčatového pyré, 400 ml hovězího vývaru, 200 g těstovin, 210 g sterilované kukuřice, špetka chilli, bazalka, oregano, olej, sůl pepř, případně trochu cukru.

Jak na to? Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Na pánev nalijte olej, nechte ho rozehřát a orestujte cibulku, dokud nezezlátne. Očistěte česnek a prolisujte ho k cibulce. Nechte rozvonět a přidejte maso. Krátce opečte, aby se zatáhlo. Průběžně míchejte, aby se maso nespojilo.

Přilijte rajčatové pyré, zamíchejte, osolte, opepřete a po chvíli přilijte část vývaru, přidejte bazalku, oregano. Dobře promíchejte. Přidejte těstoviny. Pánev přikryjte, ztlumte plamen a nechte probublávat. Občas promíchejte, a pokud je potřeba, přilijte vývar. Duste, dokud těstoviny nezměknou. Kukuřici zceďte a přidejte ji do hotové směsi. Pak už jen dochuťte troškou chilli, případně cukru.

Náš tip: Mleté maso se hodí i k rýži. Připravte si třeba srbské rizoto podle tohoto videoreceptu:
videoRecipe:52956;show_title=1]

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více