Večeře z jedné pánve: Mleté maso s těstovinami dochutí bylinky, kukuřice mu dodá mexický šmrnc a příprava je úplně jednoduchá
25. 4. 2023 Vaření
Jídla z jedné pánve jsou praktická a rychlá na přípravu. Přichystejte si mleté maso s těstovinami z jedné pánve plné chutí a vůní koření a bylinek v tak trochu mexickém stylu.
Co se dá udělat z mletého masa
V naší kuchyni je mleté maso poměrně oblíbené. Nejčastěji to bývá směs vepřového a hovězího, ale kombinovat jdou i další druhy masa. Přichystat z nich můžete karbanátky, holandské řízky, čevabčiči, hodí se ale také třeba do lasagní nebo do plněných paprik. Variantou je také pálivé chilli con carne, nebo třeba milánské špagety.
Mohlo by vás zajímat
Co je potřeba na mleté maso s těstovinami
Potřebujete nakrmit několik hladových krků, a to co možná nejrychleji? Recepty z jednoho pekáče jsou přesně to, co hledáte. Vaření v tomto stylu znamená, že připravujete nějakou dobrotu, většinou…
Jak na mleté maso s těstovinami
Připravte si výbornou rychlovku z jedné pánve. Budete potřebovat: 400 g mletého masa (směs vepřového a hovězího), 1 větší cibule, 2–3 stroužky česneku, 250 ml rajčatového pyré, 400 ml hovězího vývaru, 200 g těstovin, 210 g sterilované kukuřice, špetka chilli, bazalka, oregano, olej, sůl pepř, případně trochu cukru.
Jak na to? Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Na pánev nalijte olej, nechte ho rozehřát a orestujte cibulku, dokud nezezlátne. Očistěte česnek a prolisujte ho k cibulce. Nechte rozvonět a přidejte maso. Krátce opečte, aby se zatáhlo. Průběžně míchejte, aby se maso nespojilo.
Přilijte rajčatové pyré, zamíchejte, osolte, opepřete a po chvíli přilijte část vývaru, přidejte bazalku, oregano. Dobře promíchejte. Přidejte těstoviny. Pánev přikryjte, ztlumte plamen a nechte probublávat. Občas promíchejte, a pokud je potřeba, přilijte vývar. Duste, dokud těstoviny nezměknou. Kukuřici zceďte a přidejte ji do hotové směsi. Pak už jen dochuťte troškou chilli, případně cukru.
videoRecipe:52956;show_title=1]
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Místo nezdravých brambůrek můžeme mlsat zeleninové chipsy. Snadno si je připravíme sami v troubě na plechu
Lze je koupit v obchodech, ale u domácích si sami nejlépe ohlídáme kvalitu vstupních surovin. Nejsou nijak složité, stačí nám kořenová nebo jiná… Číst více
Den bramborových lupínků
Všichni to známe – když nás večer u televize popadnou chutě na slané křupavé mlsání, není nic jednoduššího než otevřít si sáček bramborových chipsů.… Číst více
Vyzkoušeli jsme připravit domácí zeleninové chipsy: Jsou lepší z friťáku, sušičky nebo z trouby?
Chipsy neboli brambůrky miluje snad každý.… Číst více
Vyzkoušeli jsme chipsy z kopřiv! Jak je připravit, aby chutnaly fantasticky?
Lístky mladých kopřiv jsou jednou z prvních… Číst více
Skromná kuchyně: Chipsy z bramborových slupek nebo kuřecích kůží patří mezi delikatesy. Proč se musí solit opatrně?
Honí vás po večerech mlsná na něco slaného a… Číst více
Britskou specialitu octové brambůrky zvládnete připravit i sami: Delikatesa v anglickém stylu vás ohromí netradiční chutí
Pokud jste někdy byli v Anglii, určitě brambůrky… Číst více
Jak připravit domácí zeleninové chipsy na svačinu či oslavu. Zdravé a chutné slané mlsání ocení děti i dospělí
Připravit je můžeme i doma. Tyto domácí chipsy jsou zdravější alternativou než kupované chipsy. A nemusíme zůstat jen u obvyklých brambor, ale využít… Číst více
Připravte si cuketové chipsy jen ze dvou ingrediencí. Díky videonávodu je to hračka
Začíná období, kdy už si lámete hlavu, co vytvořit z další cukety. Pokud máte rádi zdravé mlsání a zároveň recepty, které nedají moc práce, musíte… Číst více
Jak na křupavé skořicové jablečné chipsy: Jde to v troubě i ve friťáku a příprava je velmi jednoduchá
Honí vás každý večer u televize mlsná? Pokud… Číst více
Hit internetu: Křupavé chipsy ze zbylých vařených těstovin, neboli pasta chips, se hodí jako levné a rychlé občerstvení
Stane se vám občas, že vám zbydou uvařené… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Jak vybrat kvalitní balené mleté maso? To pravé obsahuje méně než 1 % soli a žádné další přísady, vše najdete na etiketě
Jak správně usmažit cibuli dosklovita, dorůžova či dočervena? Začátečníkům video napoví, jak postupovat
Vyzkoušeli jsme, jak vaří kuchař národního týmu: Martin Svatek v Táboře nabízí gastronomický zážitek za přijatelnou cenu