Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kvalitní olivový olej dokáže povznést každé jídlo na vyšší úroveň. Nejen v kuchyni však můžeme docenit jeho vlastnosti a kvality:

Olivový olej je skvělým prostředkem k leštění dřevěného nábytku a zařízení. Smíchejte olivový olej s kapkou citronové šťávy a měkkým hadříkem ho jemně vmasírujte do dřeva. Dřevo se vyživí a výsledkem tak bude krásný lesk. Díky tomuto receptu se můžete zbavit chemických leštidel, která k vytvoření zdravého prostředí příliš nepřispějí.

Olivový olej dokáže odstranit barvu z pokožky, a tak se stane skvělým pomocníkem po malování a natírání. Olivový olej vetřete do pokožky, nechte několik minut působit a opláchněte mýdlovou vodou.

Nikdo nemá rád vrzající dveře, okna či nábytek. Řešení opět najdete v olivovém oleji, který poslouží jako přírodní mazadlo. Stejnou službu vám prokáže také při promazání řetězu na kole či jiných kovových konstrukcí.

Olivový olej vyživí nábytek nejen ze dřeva, ale i z kůže, přičemž zacelí drobné prasklinky a škrábance. Olivový olej dejte do rozprašovače a na kožený povrch jej nanášejte velmi šetrně. Kůže se vypne a bude vypadat jako nová.

Olivový olej je jedním z nejšetrnějších prostředků, jak dokonale odstranit i voděodolný make-up. Olivový olej na rozdíl od některých kosmetických přípravků pokožku nedráždí, ale vyživuje, a tak jej mohou používat i ženy s citlivou pletí či alergií.

Jelikož má olivový olej hydratační vlastnosti, snadno zastíní i všechny kondicionéry na vlasy. Lžičku oleje vmasírujte do umytých vlasů, zabalte do ručníku, nechte 20 minut působit a opláchněte. Vaše vlasy díky této kúře budou hedvábně jemné, měkké a lesklé. Používání olivového oleje namísto chemických přípravků navíc snižuje tvorbu lupů.

Směs olivového oleje a krystalového cukru představuje nepřekonatelný přírodní peeling pro celé tělo včetně obličeje. Směs vmasírujte do pokožky a opláchněte. TIP: Pro dokonalý smyslový zážitek do směsi kápněte citrónovou šťávu, med nebo oblíbený éterický olej. Vaše pokožka se vám odmění zdravým a mladistvým vzhledem.

Zkrátka řečeno, láhev kvalitního olivového oleje by u vás doma rozhodně neměla chybět.

 

Komentáře

Přidat komentář

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více