Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Oblíbená kuchařská show MasterChef Česko se brzy vrátí na televizní obrazovky. Kromě souboje amatérských kuchařů letos představí i několik změn. Tou nejvýraznější je navýšení finanční odměny pro vítěze, který si letos odnese 2 500 000 korun. Nabízíme vám vizitky prvních osmi soutěžících.

Zapálená banda

Změny se budou v následujícím ročníku MasterChef Česko týkat i zvýšení důrazu na lokální suroviny či plýtvání potravinami. Jako v každém ročníku se diváci mohou těšit na speciální hosty či venkovní výzvy. Hlavní roli ovšem budou hrát opět soutěžící. „Letos v MasterChefovi máme bandu, co je do toho zapálená. Poprvé jsou všichni stmelení, jsou opravdu nadšení,“ říká jeden z porotců soutěže Přemek Forejt. Jeho kolega Jan Punčochář doplňuje, že lákadlo dvou a půl milionu korun je krásné pro každého amatérského kuchaře.

Silné lidské příběhy

Osm z nich už se představilo a ukazuje se, že opět nepůjde pouze o soutěž v kuchařském umění, ale také o prezentaci několika silných lidských příběhů a zajímavých osudů. Mezi účastníky se totiž objevuje  například bratr známé kuchařky Kamu, muž se snem o provozování food trucku či majitelka kavárny, která přiznává svou přehnanou cílevědomost.

Kuba

Seřizovač CNC strojů Jakub Menšík (33) se narodil v Brně, v současnosti však s manželkou žijí v nedalekých Říčanech. Ve volných chvílích na zahradě opravují zakoupený food truck. Jakubovým snem je připravovat pro kamarády u místního jezera burgery. Tvrdí, že si do soutěže nepřišel pro peníze, ale pro trofej.

Joy

Návrhářka a kadeřnice Joy Rank (35) má kořeny v Nigérii, ale žije s malým synem v obci Veliká Ves nedaleko Prahy. Jejím snem je otevření bistra s afro-evropskými pokrmy, českou kuchyni má ovšem v oblibě také. Ráda pomáhá lidem, proto vaří pro bezdomovce jak v Česku, tak v Nigérii.

Štefan

Strojní inženýr Štefan Staník (29) žije v Trenčíně. Mezi jeho koníčky vedle vaření a pečení, které prý zvládá perfektně, patří také posilovna. Stát se součástí MasterChefa byl údajně vždy jeho sen.

Marťa

Martina Bartoňová (45) žije se synem v Litoměřicích. Vyučila se jako kadeřnice, ale její vášní je vaření, proto se mu do budoucna chce věnovat víc než doteď. O něco méně ráda peče, protože před sladkým jednoznačně preferuje slané.

Péťa

Bankéř Petr Slíva (27) z Ostravy neměl lehké dětství. V sedmnácti letech opustil domov a musel se postavit na vlastní nohy a postarat se nejen o sebe, ale i svou sestru. Jeho snem je vyhrát MasterChef Česko. Pokud zvítězí, peníze si rozdělí se svou milovanou babičkou.

Terka

Tereza Vyhlídalová (30) z Prahy miluje práci rukama. Živí se jako barmanka, ve volných chvílích si sama šije oblečení. Vychovávala ji babička, protože brzy přišla o tatínka, a maminka, aby uživila rodinu, musela hodně pracovat. Terka říká, že má smůlu na partnery, ale veškeré překážky překonává s úsměvem.

Adam

Adam Rundus (25) z Prahy se živí jako produkční v herecké agentuře. Celý život bojuje s ADHD, kvůli kterému je pro něj někdy těžké zkoordinovat aktivitu mozku a končetin. Jeho pohled na život se změnil a formoval hlavně během života na Kostarice, kde žil se svou sestrou, slavnou kuchařkou Kamu. Rád zkouší nové chutě – ať už během svých cest, v restauracích nebo ve své vlastní kuchyni.

Nikol

Nikola Němcová (32) vlastní kavárnu v Olomouci. Úspěch je pro svéráznou majitelku a provozovatelku kavárny velmi důležitý. Sama říká, že její občas až přehnaná cílevědomost mnohdy zraňuje ty, které má nejraději.

Seznamte se s osmičkou soutěžících v naší fotogalerii:

Fotogalerie - MasterChef Česko 2023

Ukázat 42 fotografií

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Nejnovější recepty Více