Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vítěz MasterChefa 2022 Martin provokuje: Maso z mladého psa se peče jako vepřové, napsal na svůj profil a strhla se mela
Zdroj: Se souhlasem TV Nova

Loňský vítěz kulinární soutěže MasterChef Česko 2022 Martin Pecina se úplně vymyká všem představám o vítězi takového klání. Uznávaný typograf krátce po své výhře poslal vítěznou trofej synovi soupeře, odmítá nabídky na reklamy a účinkování v různých "estrádách", zanedlouho vydá svoji první kuchařku a do toho rád občas provokuje, možná až šokuje.

Maso psí se nejprve dusí...

Maso z mladého psa se peče jako vepřové, z trochu staršího se nejprve dusí a pak teprve peče. Psí sádlo je řídké, asi jako husí. Jen v zimě se dá mazat na chleba, v létě se užívá po lžicích jako lék. Přesně toto napsal Martin včera na svůj instagramový profil, příspěvek doplnil zvukovým podkresem štěkání a přidal ještě název své nové kuchařky, tedy Jazyk, srdce, mozek, krev

Reakce na sebe nenechaly dlouho čekat. 

Tak končí naší komedie... Nashledanou Martine, tady už nemám co dělat...“ napsal pod příspěvek uživatel stasa44

To je hrozný! Končim s váma," dodala uživatelka tanaandreasova

Ovšem našli se i tací, kteří se k Martinovi přidali. 

Nejlepší je čivavapčiči!,“ napsal například matous.q

Náš děda nás zas naučil, že je jedlý je jen ten pes, co má ocas nahoru,“ dodal další komentující. 

Prosím o recept na Kokršpanělský ptáček,“ zavtipkoval strycekanti

Štěkaná s bramborovou kaší a sterilovanou okurkou,“ nasadil všemu korunu jarodolnik

Všechno je jinak 

Jelikož Martina sledujeme delší dobu a známe jeho zálibu ve starých kuchařských knihách, moc jsme mu na tento špek, nebo spíš psí sádlo, neskákali. Ale nejjistější je se zeptat, což jsme taky udělali. 

Hezký den, jedná se o informace z knihy Česká strava lidová od Marie Úlehlové-Tilschové z roku 1945,“ napsal nám na dotaz k původu postu Martin Pecina a dodal, že autorka sama cituje z dalších zdrojů. „Konkrétně tato pasáž pochází z článku dr. Ladislava Kajzla, který vyšel v časopise Beseda v roce 1940 pod názvem Strava na Novopacku. Původ jsem záměrně neuvedl, abych lid lehce znejistil, což se podařilo, a při čtení komentářů jsem se docela dobře pobavil. Srdečně Martin.

A to je celá legrace. Na kuchařskou knihu s kontroverzním názvem i obalem se už těšíme, stejně jako na další Martinova překvápka. 

Instagramový post, o kterém byla řeč, je zde: 

 

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více