Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Herečka Patricie Pagáčová zřejmě kvůli práci nestihne napéct cukroví, proto ho koupí.
Zdroj: Profimedia, Toprecepty.cz / koláž Toprecepty.cz

Jedinečné Vánoce letos čekají na Patricii Pagáčovou. Její malá dcera Bibiana totiž poprvé ochutná kapra a bramborový salát. Jak to ovšem v rodině populární herečky bude vypadat s cukrovím? Jak prozradila webu Toprecepty.cz, nedostatek času ji zřejmě donutí sladké drobnosti nakoupit.

Test s kaprem a jablko v salátu

Na letošní svátky se Pagáčová moc těší. „Loni to malá ještě tak nevnímala, ale teď, protože je jí dva a půl roku, tak si myslím, že to bude opravdu hezké. Taky jsem zvědavá, jestli bude jíst kapra a bramborový salát,“ řekla herečka pro web Toprecepty.cz.

Náhradní řešení, pokud by si Bibi na rybě nepochutnala, má vymyšlené. „Byl by asi kuřecí řízek, nebo jí to maso uděláme na přírodno. Ona má docela ráda masíčko, takže to do sebe dostane,“ dodává.

Příloha je ovšem daná. „Bude klasický bramborový salát. Mě na něm strašně baví, jak ho má každá rodina úplně jiný. V tom našem nesmí chybět jablko, já ho tam mám strašně ráda. Na druhou stranu zase nedáváme uzeninu, jak je u někoho zvykem,“ sdělila Patricie.

Cukroví z obchodu

Zvláštní kapitolou je cukroví. To totiž bude herečka, známá například ze seriálů Devadesátky, Ordinace v růžové zahradě či Ulice, kupovat. Jak sama říká, od cizích nám přeci vždycky chutná lépe.

„Loni jsme to udělali tak, že jsme měli část kupovaného a část našeho, aby ho byl dostatek,“ vysvětluje Pagáčová pro Toprecepty.cz. Moje máma totiž nepeče, protože jí to neba. Mě to ba, když na to mám dostatek času. Určitě udělám aspoň jednu várku vanilkových rohlíčků, to musím. A pak, já miluji kakaové linecké, takže si udělám možná pro sebe právě to,“ dodává.

Rohlíčky od babičky

Vanilkové rohlíčky dělám podle receptu mojí babičky, maminky mého tatínka. Základem je, že musíte použít opravdu hodně másla a vlašských ořechů,“ popisuje Patricie s tím, že rohlíčky je samozřejmě nutné obalit ve směsi moučkového a vanilkového cukru. Když chcete, aby něco chutnalo, musíte to prostě udělat poctivě,“ říká herečka.

S tím musíme souhlasit. A tak doufáme, že si letos i naši čtenáři užijí svátky jak se patří. A kdo by se chtěl pustit do cukroví, může to vyzkoušet podle našich receptů. 

Náš tip: Tradiční vanilkové rohlíčky s mandlemi dělávala už zkušená kuchařka Marie-Janků Sandtnerová. Přesně na takové, provoněné citronovou kůrou, najdete recept na tomto videu:

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více