Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapr není jen symbolem Vánoc. Tato sladkovodní ryba chutná skvěle celý rok

Kapr není jen symbolem Vánoc. Tato sladkovodní ryba chutná skvěle celý rok

Kapr je velmi známá ryba. Je tomu tak nejen díky tomu, že je jakýmsi českým státním symbolem, protože se jedná o náš tradiční vánoční pokrm. Kapr je také rybou, kterou neomylně pozná už malé dítě. Velké šupiny, ploutve a typický tvar těla způsobují, že si kapra s jinou rybou nespletete. V kuchyni má kapr široké použití.

Rybí polévka

Polévku vonící rybami nemá rád každý a někdo ji nesnese dokonce ani o Vánocích. Rybí pach lze potlačit a třeba smetanová varianta rybí polévky už mnoha lidem nevadí.

Hlavní chody z kapra

Na kaprovi si pochutnávali už naši dávní předkové. Kromě klasické úpravy, tedy smažení, lze kapra připravit například v marinádě nebo na medu. Naprosto vynikající jsou třeba takové nudličky nebo smažené mlíčí

Více

1 2 3 4

Další témata

Další recepty