

Vanilkové špaldové rohlíčky
Suroviny
- 30 dkg špaldové mouky
- 20 dkg másla
- 7 dkg umletých mandlí
- 7 dkg třtinový cukr
- vnitřek vanilkového lusku nebo 1 vanilkový cukru
- trochu rumu
Postup přípravy receptu
Všechny suroviny smícháme dohromady v míse, nejlépe rukama.
Hotové těsto dáme v mikrotén. sáčku do lednice odpočinout alespoň na hodinu.
Vál posypeme moučkovým cukrem, rukama vyválíme rohlíčky.
Na plech pečící papír, po upečení stáhneme z plechu rohlíčky na papíru a necháme vychladnout, jinak se lámou.
Obalujeme v cukru.
Pečeme na 150°C. HLÍDAT, i jen trochu připálené jsou hořké!!!
Poznámka od kuchařky
Zrovna jsem je dopekla a jsem tak nadšená že se musím hned podělit. Proto není ani foto.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vanilkové špaldové rohlíčky
-
jsou výýborné,včera jsem pekla a přítel hned at udělám ještě 2 várky
-
Zdravější vánoční cukroví peču už druhým rokem a tyto rohlíčky dělávám taky a jsou úžasné. Jen bych je doporučovala po upečení obalit ve směsi ovesného sušeného mléka smíchaného s fruktozovým vanilkovým cukrem.
-
-
Marti, právě mám hotové těsto, je to dost podobné, ale dala jsem navíc 100g pšeničných klíčků, použila jsem 100 g mletých vlašských ořechů a obalovat budu v dia cukru, kam jsem si dala vanilkový lusk, takže mohou i diabetici. Pak přidám fotku, jestli ti to nevadí, je to přece jen téměř totéž
-
Cukroví moc nejím a když už bych "hřešila" tak asi tímto, ta špalda a tř. cukr
-
Iljušo
copak suroviny
,ale víš jak je to jedlé
?Moc
.
-
Mirko - tak tento receptík se mi líbí, už použité suroviny
jsou velmi "sympatické"
-
MartinoB.
tak jsem dopekla,ochutnala a musela schovat-před sebou
.S těstem se krásně pracuje a jde z něj i hezky tvarovat
.Rohlíčky jsem pekla na horkovzduch nejdříve na 150°C asi 10min.,ale protože se mi zdálo,že se s nimi nic moc neděje,tak jsem přidala na 160°C.Hlídala jsem je a za chvilku byly jak mají být
.Chuťově jsou moc dobré a krásně křehké
a chutnají mi i když nemají cukrový kabátek
.Děkuji moc za dobrý a zdravý
receptík a posílám boďku č.5 a pár foteček
Kdyby se nelíbily,tak je samozřejmě smažu
.
-
MartinoB.
Jdu do nich
a hned jak upeču tak poreferuji
.
-
Děkuju moc Báro.it
-
Cau Martino B. vitam te mezi zavislaky a davam ti bodik, za tvuj zajimavy receptik.
3