Vanilkové špaldové rohlíčky

MartinaB Kuchařka: MartinaB

Doba přípravy: těsto 15min, pečení cca 8min Cukroví , Pečené 11 názorů

Suroviny

30 dkg špaldové mouky
20 dkg másla
7 dkg umletých mandlí
7 dkg třtinový cukr
vnitřek vanilkového lusku nebo 1 vanilkový cukru
trochu rumu
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny smícháme dohromady v míse, nejlépe rukama.

  2. Hotové těsto dáme v mikrotén. sáčku do lednice odpočinout alespoň na hodinu.

  3. Vál posypeme moučkovým cukrem, rukama vyválíme rohlíčky.

  4. Na plech pečící papír, po upečení stáhneme z plechu rohlíčky na papíru a necháme vychladnout, jinak se lámou.

  5. Obalujeme v cukru.

  6. Pečeme na 150°C. HLÍDAT, i jen trochu připálené jsou hořké!!!

Poznámka

Zrovna jsem je dopekla a jsem tak nadšená že se musím hned podělit. Proto není ani foto.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 65 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vanilkové špaldové rohlíčky

  • verča verča(neregistrovaná)

    :yes:jsou výýborné,včera jsem pekla a přítel hned at udělám ještě 2 várky :-D

    Odpovědět

  • Ivana Ivana(neregistrovaná)

    Zdravější vánoční cukroví peču už druhým rokem a tyto rohlíčky dělávám taky a jsou úžasné. Jen bych je doporučovala po upečení obalit ve směsi ovesného sušeného mléka smíchaného s fruktozovým vanilkovým cukrem. ;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • spagetka spagetka

    Marti, právě mám hotové těsto, je to dost podobné, ale dala jsem navíc 100g pšeničných klíčků, použila jsem 100 g mletých vlašských ořechů a obalovat budu v dia cukru, kam jsem si dala vanilkový lusk, takže mohou i diabetici. Pak přidám fotku, jestli ti to nevadí, je to přece jen téměř totéž;-):-p

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Cukroví moc nejím a když už bych "hřešila" tak asi tímto, ta špalda a tř. cukr :-p;-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Iljušo:-)copak suroviny;-),ale víš jak je to jedlé:-p:-D:-D?Moc;-).

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Mirko - tak tento receptík se mi líbí, už použité suroviny :yes: jsou velmi "sympatické" ;-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    MartinoB.:-)tak jsem dopekla,ochutnala a musela schovat-před sebou:-8:-D.S těstem se krásně pracuje a jde z něj i hezky tvarovat;-).Rohlíčky jsem pekla na horkovzduch nejdříve na 150°C asi 10min.,ale protože se mi zdálo,že se s nimi nic moc neděje,tak jsem přidala na 160°C.Hlídala jsem je a za chvilku byly jak mají být:-p.Chuťově jsou moc dobré a krásně křehké:-p a chutnají mi i když nemají cukrový kabátek:-8.Děkuji moc za dobrý a zdravý;-) receptík a posílám boďku č.5 a pár foteček:-)Kdyby se nelíbily,tak je samozřejmě smažu;-).

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    MartinoB.:-)Jdu do nich:-p a hned jak upeču tak poreferuji;-).

    Odpovědět

  • MartinaB MartinaB(autorka receptu)

    Děkuju moc Báro.it:-K

    Odpovědět

  • bara.it bara.it

    Cau Martino B. vitam te mezi zavislaky a davam ti bodik, za tvuj zajimavy receptik.:yes:3:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: vánoční cukroví ze špaldové mouky zdravé vanilkové rohlíčky špaldové cukroví špaldové vánoční cukroví vanilkove rohlicky zdrave vánoční cukroví ze špaldy zdravé vanilkové rohlíčky cukroví cukroví ze špaldy cukroví ze špaldové mouky rohlíky ze špaldové mouky špaldové rohliky recept recepty na vánoční cukroví ze špaldové mouky pečící plech na rohlíčky špaldové vanocni pečící plech na vanilkové rohlíčky špaldové vánoční rohlíčky vanilkove rohlíky fakelman vanocni cukrovy ze spaldove mouky zdrave rohlicky

Zapomněl/a jsem heslo