Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlé tvarohové knedlíky: Na jemné lehoučké těsto stačí jen tři ingredience a ovoce,  knedlíky jsou hotové za pár minut
Zdroj: Toprecepty, HankaPu

Pro to, abychom si mohli pochutnat na výborných knedlících, je důležité těsto. Přichystejte si rychlé tvarohové knedlíky s ovocem. Použijte dětskou krupičku a doplňte je o sezónní ovoce.

Jak se dělá tvarohové těsto na knedlíky

Ovocné knedlíky patří mezi klasiku české kuchyně a ty tvarohové jsou nejspíš nejoblíbenější. Většinou připravíme těsto, uválíme ho, nakrájíme a zabalíme do něj ovoce a knedlíky hned uvaříme. Ideálně je hned také sníme.

Těsto na knedlíky obvykle rozválíme a pak vykrajujeme rovnoměrné kusy. Ale v dnešním receptu, který pro vás máme níže, je vše bleskově rychlé. Jen dáme dohromady ingredience na těsto do hmoty a lžicí ho nabíráme. Žádné válení, rozměřování, krájení. Během pár minut jsou knedlíky ve vařící vodě a o pár minut později na talíři.  

Když se je nepodaří sníst, tak můžeme knedlíky až dva dny skladovat v lednici, a pak ohřívat nad párou. Pokud víme, že knedlíky nesníme, můžeme ovocné kousky hned po zabalení dát na tácek a zamrazit, pak sesypat do sáčku a dobře uzavřené skladovat v mrazáku. Hodit se budou v měsících, kdy si budeme chtít připomenout lahodnou ovocnou sezónu. 

Jak připravit rychlé tvarohové knedlíky

Na tvarohové knedlíky pro čtyři strávníky budete potřebovat: 1 000 g měkkého tvarohu (ideálně z kostky), 2 vejce, 400 ml dětské krupice, 2 špetky soli a libovolné ovoce.

Jak na to? Ze všech surovin zpracujte v míse těsto. Kousek těsta odeberte lžicí, dejte ho na dlaň, obrácenou lžicí udělejte důlek na ovoce a to zabalte. Těsto je tvárné, velmi dobře se s s ním pracuje.

Do hrnce dejte vařit vodu. Knedlíky pak naskládejte do vařící osolené vody a vařte je podle velikosti 3-5 minut. Když ovocné knedlíky vyplavou nahoru, jsou hotové.

Sladké

Sladká chuť je lákavá. Dopřáváme si ji po jídle ve formě dezertů, mezi hlavními jídly jako cukrovinky nebo zákusky ke kávě. Často si připravujeme sladké snídaně, ideálně slazené medem nebo ovocem. A…

Čím posypat ovocné knedlíky

Na knedlíky se obvykle dává strouhaný tvaroh, cukr a skořice. Někdo je polévá rozpuštěným máslem. Variantou je místo tvarohu dát lžíci zakysané smetany nebo bílého jogurtu.

Kromě toho můžeme na ovocné knedlíky připravit posyp ze strouhanky opečené na lžíci másla a promíchané s cukrem a skořicí. Někdy se do směsi přidávají i mleté vlašské ořechy. Knedlíky ale také můžeme po uvaření zabalit do skořicové strouhanky

Náš tip: Připravte si rychlé tvarohové knedlíky podle následujícího video receptu:

Recepty k tomuto článku