Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Po vánočních svátcích všichni řešíme nějaké to kilo navíc. Usnadnit si dodržovaní zdravého jídelníčku můžete i vhodným nakupováním. Pokud budete mít doma zásobu sladkostí, jen stěží se nenecháte zlákat. Zdravé nakupování vám nejen významně pomůže na vaší cestě za zdravým životním stylem, ale navíc díky němu i ušetříte.

1. Vytvořte si nákupní seznam

Když se dostaneme do obchodu, máme pokušení koupit i něco, co nepotřebujeme. Nejčastěji se jedná o nejrůznější dobroty. Proto si předem vytvořte zdravý jídelníček (například na týden) a podle něho i nákupní seznam. Seznamu se pevně držte a uvidíte, že i výsledná cena nákupu bude o něco nižší než obvykle.

2. Vyhýbejte se nebezpečným zónám

Budete-li chodit nakupovat do známého obchodu, ušetříte tím spoustu času. Nestane se vám totiž, že byste museli zdlouhavě hledat nějaké potraviny. Jelikož znáte rozmístění jednotlivých úseků, můžete se vyhnout těm nebezpečným – jedná se zejména o regály s cukrovím, čokoládami, sladkými limonádami, chipsy a dalším. Tak nebudete pokoušet svoji vůli a dodržíte svůj stanovený plán.

3. Nenakupujte hladoví

Máte-li hlad, klesá ve vaší krvi hladina cukru. Tělo pak volá po jejím rychlém doplnění. Ihned se vám zdá, že zelenina, ovoce a další zdravé potraviny nemůžou váš hlad zahnat, a tak sáhnete po něčem velmi sladkém nebo tučném. Z hladu jsme obvykle také nervózní a netrpěliví, v důsledku čehož mnohdy rychle upouštíme od svých předsevzetí.

4. Nakupujte sami

I nákupem potravin můžete dělat něco dobrého pro sebe. Proto je vhodnější, abyste na nákup vyrazili sami. Nikdo vás tak nebude ovlivňovat a případně svádět na scestí.

 

Komentáře

Přidat komentář

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více