Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Poslední díl kuchařské show Ano, šéfe! se odehrával v restauraci U Jelena, která od natáčení změnila působiště a nyní sídlí v Hustopečích nad Bečvou. Vyrazili jsme na místo prozkoumat, jak se podniku vede a zda si majitel vzal k srdci některé rady Zdeňka Pohlreicha.

Drahotuše bez nápadů

Jak už jsme psali dříve, osmá série oblíbené reality a kuchařské show Ano, šéfe! odstartovala na Primě 28. srpna 2025. Celému procesu opět velí nekompromisní šéfkuchař s ostrým jazykem, Zdeněk Pohlreich, který se svými nesmazatelnými hláškami zapsal do povědomí diváků už před šestnácti lety.

Teď v nových dílech sice opět vyráží napříč republikou, aby navštívil restaurace, které hledají pomoc či nový impulz, ale zdaleka už to není takový drsoň jako kdysi. K tomu, aby pomohl nasměrovat gastropodnikání správným směrem, si ho pozvali také manželé Lucka a David, majitelé restaurace U Jelena, která v době natáčení sídlila v Drahotuších na Přerovsku. 

Mám pocit, že mi dochází nápady, potřeboval bych, aby mě pan Pohlreich nakopl správným směrem,“ vysvětloval David hned na začátku nového dílu do kamery.

Po příjezdu Pohlreicha bylo jasné, že je co napravovat. „Že by se tady konaly nějaký závody v kreativitě, to se tedy říct nedá,“ hodnotil Zdeněk Pohlreich jídelní lístek, na němž dominovala kolena v různé úpravě. „Reportéři, kteří pranýřujou vysoké ceny v restauracích, tak tady by se jim líbilo, tady stojí všechno stopade,“ oglosoval šéf nízké ceny.  

Následně ochutnal sekanou, hrachovku, penne a vepřo-knedlo-zelo s kupovanými knedlíky. Na domácí nebyl čas, majitel David kromě vaření ještě rozvážel jídlo, potřeboval by se tedy rozdvojit. 

Zdeněk Pohlreich mu ukázal, jak z kvalitních surovin uvařit kvalitní pokrmy, za které podle něj zákazníci rádi zaplatí. „Lidi nikdy nebudou akceptovat mizerný jídlo kvůli tomu, že je to levný, byl přesvědčen velký šéf a nakonec Davidovi udělil jednu hvězdu. My jsme se vypravili na místo činu zjistit, zda si hvězdu stále zaslouží. 

A zase ty knedlíky... 

Jak už jsme psali v úvodu, restaurace U Jelena dnes sídlí v Hustopečích nad Bečvou. Na první pohled vypadá lépe než v době Pohlreichova natáčení. Interiér je čistý, chybí mnoho „jeleních dekorací. 

Nabídku jídel zde připravují denně a ceny jsou stále lidové. Za polévku dáte 35 Kč a nejdražší na menu byl v době naší návštěvy hovězí flank steak za 205 Kč. 

Ochutnali jsme frankfurtskou polévku a bratislavskou vepřovou plec. V obou jídlech se nešetřilo moukou, což bylo vidět na první pohled. Polévka byla dost hustá a v naší porci chyběly brambory. U bratislavské vepřové plece oceňujeme měkké a velmi chutné maso, body bychom ubrali za kupovaný knedlík, který ostatně Davidovi vytýkal už samotný Zdeněk Pohlreich při natáčení, stejně jako nízké ceny. 

Jak je vidět, v něčem si majitel podniku poradit nechal, v jiném si jede stále po svém. Která cesta je ta správná, to ukáže až čas. 

Jak to U Jelena vypadá, na to se můžete podívat v naší galerii: 

Fotogalerie - Ano, šéfe! Restaurace U Jelena

Ukázat 21 fotografií

Recepty k tomuto článku

Naposledy jste si prohlédli