Poslední diskuze
„Přání a gratulace“ maris, před 3 hodinami
„Co dnes uvařit?“ MarcelaPa, před 15 hodinami
„Jak zmírnit ostrost guláše?“ durmanCZ, 5. 5. 2024 15:35
Poslední příspěvky
„Tato smutná zpráva mě taky zaskočila. Je mi to líto. Její…“ maris, před 2 hodinami
„Před chvílí mě to o Laďce psala Síma. I já jsem s ní zažila…“ Severinka, před 10 hodinami
„Šokujúca správa. Pokoj jej duši.“ magdalenka, před 15 hodinami
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 28 minutami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Přečtěte si Zobrazit více
Vepřové maso pro malé děti do 1 roku: Pro batole je nejlepší vepřová panenka, kotleta nebo kýta. Jak maso správně připravit?
Kolik třešní, tolik višní: Čím se liší červené letní plody a kdy na ně vyrazit?
Co je třeba udělat v květnu, abychom se na zahradě dočkali úrody? Tento měsíc je ve znamení sázení, zalévání i boje se slimáky
6. 9. 2010 08:42
6. 9. 2010 07:54
5. 9. 2010 22:31
5. 9. 2010 18:43
100 °C (sušení)
nižší bílkové pečivo (laskonky), které se po upečení plní krémem či šlehačkou
130 − 150 °C (pečení při nízké teplotě, spíše sušení)
sněhové pečivo s ořechy, placičky a hromádky, makaronky
160 − 170 °C (pečení při nižší střední teplotě)
šlehaná (třená) tuková těsta a dorty ve vyšší vrstvě
170 − 190 °C (pečení při střední teplotě)
pečivo kypřené kypřicím práškem, pečivo s medem, perník ve vyšší vrstvě
190 − 210 °C (pečení při vyšší střední teplotě)
drobné vánoční cukroví, tvarované kynuté pečivo, koláče pečené ve formách, štoly, vánočky
210 − 225 °C (pečení při vyšší teplotě)
piškotové rolády, pečivo z lístkového těsta, drobné pečivo s vyšším obsahem tuku
225 − 250 °C (pečení při vyšší teplotě)
lístkové těsto v různých variantách, pečivo z pálené hmoty (odpalované těsto), záviny
250 − 300 °C (vysoká teplota)
rychlé a prudké zapečení sněhových hmot na předpečeném moučníku apod.
Předchozí 1 2 3 4