Wimbledonské jahody
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ MarcelaPa, před 53 minutami
„Přání a gratulace“ Simona Skolakova, 8. 5. 2024 22:20
„Jak zmírnit ostrost guláše?“ durmanCZ, 5. 5. 2024 15:35
Poslední příspěvky
„Nadja:“ MarcelaPa, před 53 minutami
„Hezké odpoledne, k večeři opeču vinnou klobásu, bude s…“ tara23, před 1 hodinou
„Ahojky všem a hezký den. MarcelaPa: tak jsem tu po delší…“ Nadja, před 2 hodinami
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 6 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 7 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 8 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 10 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno před 20 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Přečtěte si Zobrazit více
Smažené bramborové šišky s kysaným zelím jsou výbornou chuťovkou i skvělou přílohou, třeba k pečenému masu
Peče celá země 2022: Jak na tu nejlepší bublaninu? Tenhle recept doporučuje vítězka Martina
10 faktů o meruňkách, které jste možná nevěděli: Tohle dietní ovoce podle Konfucia rozvíjí vědomosti. Jak je skladovat?
15. 7. 2018 16:20
Paní casinová se ve zdraví vrátila z Albionu, s puchýři i na galuskách a vlkem na zádi...
Byla m. j. v Londýně, prý se motala kolem Wimbledonu i, leč dovnitř nezašla, neb neví ani jak se liší forhend a bekhend a klobouk nechala doma. Prý ale se diví Anglánům, co že vidí na jahodách s tou jejich smetanou. Dala si rebarborový crumble se smetanou a dostala svůj oblíbený dezert s kusem "másla", jak znechuceně říkala.
***
Děkuji všem za snahu..., vč. obou jahodářek
bofinka:
Jj, to znám, dřív to maminka dělávala... Paní casinovou mám rád, obávám se ale, že ne až tolik abych sbíral a schraňoval smetanu z kravího mlíka
PipiDlouhaPuncocha:
V tomto případě čerpám pouze z netu a tam píší různosti vč. toho, že smetana se krájí ale třeba je to myšleno obrazně Z vás mám dojem, že Wimbledon jste zažila i v reálu a asi vám budu věřit...
No a paní casinová a hosté dostanou, jako obvykle, jahody se zakysankou...
...a tentokrát i se zeleným pepřem
7. 7. 2018 20:04
Smetanu urcite neslehat ...
Jinak je taky dulezite je servirovat v pokojove teplote, urcite ne hned z lednice...
No a taky ted leti varianta pro ty, kteri maji radi nejakou tu alternativu - na jahudky si pridat cerstve umlety cerny pepr... pak smetana neni nutna... myslim, ze i to sampano to snese (vyzkouseno)
5. 7. 2018 12:15
5. 7. 2018 11:35
5. 7. 2018 09:41
Da se vyrobit tak, ze zakoupis dobre kravske mleko, nepasterizovane, vylejes do odpovidajici kameninove kadecky, ulozis do chladna a cekas, az se na povrchu usadi (vyplave) smetana , ta bude mit cca. 36 - 42% tuku. Zalezi jen na kvalite mleka. Mohlo by se ale stat, ze smetana bude lehce nakysla, coz mne osobne by nevadilo.
Prumyslove se dela odstredenim, smetana pak je vzdy sladka. Mel bys ji pote pasterizovat.
4. 7. 2018 20:24
Na naše poměry je to spíše kloboučisko a fčíl se bojí vyrazit mezi lidi, prý že "...gdyby aspoň ve městě nebyla ta psychina!"
Rád bych jí udělal radost a uspořádal akci ve stylu Wimbledonu
Nevím ale jak na Jahody se smetanou
Prošmejdil jsem kde co..., ale dokonce i z angl. stránek mi jde hlava kolem
Na předepsaný druh jahod jsem rezignoval...
Cukr, zda ano či ne, neřeším.
48%ní smetanu jsem ještě nepotkal..., (nehledě k tomu, že občas se píše i o zakysance)
A kdyby náhodou, tak jak s ní naložit?
Píší: vyšlehat!
No, ať ale čučím jak čučím, tak většinou vidím jahody koupající se v čemsi bílém:https://genius.com/Wimbledon-2013-strawberries-and...
Prosím, dokud jsou ještě jahody, poradí někdo co to vlastně ti Angláni do sebe tlačí?