Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

Já dělám ty hnízdečka, ale protože je krkovička, tak jsem ji dala na 15 min. do tlakáče, teď to vyberu a na pánvi dodělám, sýr-vajíčko,zapeču a k tomu brambor.kaše,pokud by bylo masíčko trošinku tvrdší, tak se u nás "brble":-O,tak mu to změkčím ;-) a uvidíme, co řekne zajíc "přerostlý":-O, a k tomu fazolačka od Tejaji,:-p a další "pochod" filé,kaše,kompot,bramboračka se suš.houbama a zeleninou :-):-D Tak věřím, že u nás nebude brlačka :-)):yes::-))

Já mám dnes volno,máme celý oběd ze včerejška:-*:-*

My dnes dojedáme, čo ešte je v chladničke : trocha segediňáku od včera, tekvicový prívarok. Od zajtra diéta, takže vyprázdňujeme chladničku.:-D:-D:-D

dnes nam vari pizzeria alba

jejda....ani som netusila ze opekance vyvolaju taky zaujem....ano su to tejajine bobalky...ja si robim cesto v dp...hrncek mlieka, dve dobre lyzice oleja, dva hrceky polohr. muky, 20 dkg drozdia, lyzicka cukru, stipka soli. na cesto spociatku davam pozor, a dohustujem popripade mukou. ako tejaja pise, tak cesto by malo byt hustejsie, asi tak, ze ked z neho sulam dlhy sulok, tak nemusim podsypavat mukou. narezem na kusocky tak cm x cm, moja mamicka ich v ruke sulala aby boli gulicky, ale ja som dala na tejaju ako pise v recepte....pride mi to to iste a je s tym menej prace. u nas sa robia z bryndzou...ale mna az trasie, ked to vidim, nemam to rada....skusila som tohtorocne s makom a skoro som odpadla, lebo mi to fakt chutilo. Raz nam urobila nieco podobne manzelova maminka v jihlave...oni to tam volaju pecinky a robi sa to presne ako bobalky(opekance), ale je to zo zemiakoveho cesta...

Taky já děkuji Terezce, že mi to tak dobře vysvětlila, já myslela, že jsou to snad opékané brambory:-))

Jsem přesvědčena že by mi to moc chutnalo,ale jak říkám nesvedla bych to:-p:-),díky za vysvětlení:-*:-))

Jirinka, to nie je zložitý recept. Klasické kysnuté cesto hustejšej konzistencie, aby sa dalo vyšúľať. Len som to dosť podrobne popisovala, aby si to vedeli predstaviť aj tí, ktorí to v živote nevideli. U nás sa Vianoce bez bobaliek ( opekancov ) nemôžu zaobísť. Je to tradičné jedlo, ktoré patrí na vianočný stôl. U nás na východe sa robia s makom, na strednom Slovensku s bryndzou, niekde aj s kyslou kapustou. Pojem bobaľky je nárečový, opekance spisovný :-D:-D.

Děkuji maris,moje zvědavost je ukojena:-8,ale nikdy jsem neslyšela že se tohle dělá na Slovensku a taky bych to nikdy nedokázala vyrobit:-S.Já totiž nemám ráda složité recepty a u tohoto jsem byla úplně vedle:-O:-O:-O

Teda i přesto, že je zítra neděle, tak bude asi jen mozeček z květáku. Sice maso naprosto zbožňuju, ale bylo ho teď nějak moc :-S, doslova prahnu po zelenině :-))

Hledala jsem to na stránce vybusne,ale nenašla jsem ani opekance ani bobalky:-O:-O a jsem zvědavice zvědavá:-D:-D

já to sem zkusím dá, ale nejdřív ať mi děvčata potvrděj, že to je to samé ;-):-p:-D

Jirinko, Jestli to je ono, tak by to mělo být kynuté těsto, mák, med, snad i marmeláda se tam dává.J8 ten recept mam ale pod pojmem opekance a melo by se to shodovat s bobalkami. Jestli to je ono, je to skvele / omlouvam se, pisu bez diakritiky, zblaznila se mi klavesnice:-O:yes:

A teď se zase ptám já,co jsou to bobalky neskutečně dobroučké:-?:-O

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Poslední diskuze

„Přání a gratulace“ Severinka, před 4 hodinami

„Co dnes uvařit?“ MarcelaPa, před 8 hodinami

„Jak zmírnit ostrost guláše?“ durmanCZ, 5. 5. 2024 15:35

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více