Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

Rohlíčky byly dobré, po upečení velmi křehké, ale méně slané, i když jsem oproti předpisu dala lžičku soli. Koření by to příště chtělo více, protože jsem ho v chuti necítila. Nevypadaly tak hezky jako na obrázku (nefotím, nemůžu ukázat), měly hladký povrch, možná proto, že jsem těsto nejen smíchala, ale 10 minut zpracovávala, ale u těsta s kvasnicemi mi to připadalo potřebné. Mému muži také chutnaly, ale od minulého týdne u něj vedou tyhle cathleeniny rohlíky s omládkem:
.

bystrouska: tak přijeď, upekla jsem jich 21, dost pro všechny.;-)

Dajda: ano, ano, ano!!!

Buchty i koláče jsou nejlepší čerstvé, druhý den už to není ono :-K. a co kdyby se náhodou zkazily:-D:-D:-D. Byla jsem běhat , tak bych si jednu buchtu zasloužila;-)

MarcelaPa: No jo, když už si člověk dá tu práci s buchtami, tak se musí odměnit, ne? ;-)

Dajda: tak už snědl další dvě.:-D Já se snažím, abych vydržela alespoň do rána, ale taky mi to nějak nevychází.;-)

MarcelaPa: Tak to já bohužel asketa nejsem ...... :-Q

Dajda: na fázi dne záleží, ale jak u koho:-D:-D:-D

Je pravda, že čerstvé pečivo trochu nadýmá a je těžké do žaludku, ale asi jak u koho. Můj muž je ale asketa, ochutnal jenom jednu, prohlásil, že je výborná, později si prý dá ještě jednu a ostatní až zítra. Jenom je vyndal všechny z pekáčku, aby rychleji vystydly. :-D

bystrouska: Vladi, děkuju. Vyfotím příště. :-)

bystrouska: .... a k tomu dobré kafíčko s mlékem (a nebo sklenička červeného, to se také hodí, záleží na fázi dne).;-)

Dajda: rohlíčky budou určitě výborné :-), dej pak vědět, jak vám chutnaly :-K.
JOJo děláme to všichni i když víme, že to není zdravé, ale člověk musí občas zhřešit ;-). Teplé housky a rohlíky s máslem, když se na nich to máslíčko roztéká....velká dobrota:-).

bystrouska: no jo, no...u nás se i chleba krájí ještě vlažný! :omg::-D:-D

bystrouska: Musím se přiznat, že pokud se dám do pečení nějakých rohlíků (většinou jsou to ty magdalenčiny do hodiny hotové), dělám je vždycky tak, abychom si je dali ještě teplé, třeba ráno k snídani. Pokud zbudou na druhý den, tak je rozpékáme. Taky domácí chleba máme rádi ještě teplý, s krásně křupavou kůrčirkou. Nikdy nám to žádné problémy nedělalo. Teď se právě chystám zkusit tyhle rohlíčky, dostala jsem čerstvě nasušený tymián, který tak krásně voní, tak jsem zvědavá, jaké budou:

Hezke nedelni odpoledne.
U nas bude rychle rizeto a redkvickovy salat. Dostala jsem hodne rebarbory a tak planuji na pristi tyden kolac podle recepisu zde na techto strankach.
Dajda dekuji. Uvareno mate vsicni krasne ,ale ty buchty tedy jsou na jednicku

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Poslední diskuze

„Co dnes uvařit?“ MarcelaPa, před 29 minutami

„RADY PRO ZDRAVÍ “ MissMaruska, 30. 4. 2024 09:46

„Přání a gratulace“ Nadja, 27. 4. 2024 13:22

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více