Pšenično-žitné rohlíky

Suroviny

Omládek:
100 g vody
130 g hladké mouky
10 g droždí
lžička sladěnky
dále:
170-190 g vody
30 g oleje
1 lžíce lněného semínka (zlatý len)
150 g žitné chlebové mouky
220 g hladké mouky
2 lžičky soli

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na omládek dobře promícháme a necháme 60 minut kynout.

  2. Přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a necháme ho nakynout.

  3. Vykynuté propracujeme, rozdělíme na díly (9-12), z každého uděláme bulku a po několikaminutovém odpočinku je rozválíme do oválu a pak svineme do rohlíku.
    Každý svinutý rohlík ještě lehce poválíme, aby se utužily vrstvy..

  4. Rohlíky necháme nakynout na plechu, pak potřeme vodou, posypeme semínky (kdo má rád) a upečeme (230°C/12-15min).

Komentáře k receptu Pšenično-žitné rohlíky

Tématické fráze: žitné rohliky recept žitny rohlík recept žitné rohlíky recept na žitné rohlíky domácí žitný rohlík žitny rohlik recepty top recepty žitne rohlíky pšenično žitné domácí rohlíky domácí rohlíky psenicno zitne domácí žitné rohlíky recept na žitný rohlík psenicno žitné housky žitný rohlík pšenično žitné pečivo recepty na žitné rohliky žitné rohlíčky recept psenicno zitne pecivo recept pšenično žitné rohlíky a chleba recepty recept na domácí zitno pšeničné pečivo recepty na žitný rohlík