Co dnes uvařit?
Já uvařila pár brambor na salát,aby bylo zítra opáčko bude vepřový a kuřecí řízek k obědu,pak dám vařit odpolko do frajera PH vepřové koleno na ovar,to musí být a udělám chlebíčky to my rádi,ale letos budeme jen sami dva i tak mi to přijde všeho mocna Nový rok bude klasika čočka s volským okem a uzeným masem a myslím,že budeme ještě dva dny dojídat a to chci ještě zítra upéci štrůdl
Jde mi o to aby byly křehké a křupavé. Proto po vyzkoušení všech možných receptů na škvarkové placky, dělám už asi 10 let placky podle Pawlovské. Jsou nejlepší které jsem kdy ochutnala
Je v nich taky zakysanka jako v pagáčích. proto mi lákají vyzkoušet
Porad jaké mám zkusit , děkuji
Ted jsem udělala pomazánku na jednohubky. Ještě si předvařím koleno a večer naložím maso na svíčkovou. .
A tím budu mít přípravy na zítra a Nový rok hotové.
Beru to podle našich, ti každý podzim nakládali 25kg zelí. Vydrželo ve sklepě až do jara. Maminka dbala, aby bylo potopené ve vlastní štávě a měla ho zatížené.
Tak jsem ho v kyblíku upěchovala, dala na něj talířek a zatížila. Venku je zima,, tak ho mám na balkoně.
Věřím že vydrží. Manžel je diabetik, kysané zelí snižuje cukr, tak mu v nejhorším případě naordinuji denně mističku
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Simona Skolakova, před 18 minutami
„Přání a gratulace“ Simona Skolakova, 8. 5. 2024 22:20
„Jak zmírnit ostrost guláše?“ durmanCZ, 5. 5. 2024 15:35
Poslední příspěvky
„tara23: Věrko jj je výborná,kdysi se podávala v nemocnicích…“ Simona Skolakova, před 21 minutami
„Simona Skolakova: Simčo, kdysi dávno jsme měli pravidelný…“ tara23, před 1 hodinou
„Nevarím, štrajkujem, ideme do ázijského bistra .“ magdalenka, před 1 hodinou
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 2 hodinami
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno před 5 hodinami
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno před 7 hodinami
Ananasový svěží dezert
Přidáno před 18 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno před 21 hodinami
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno 13. 5. 2024 13:41
Přečtěte si Zobrazit více
Smažený sýr jedli už za první republiky. Česká klasika začala jako levná náhražka řízků
Tajemství dokonalého ajvaru: Na přípravu stačí jen 4 suroviny, ale jedna je zásadní
Jak připravit dokonalou žemlovku, aby byla uvnitř vláčná a zvenku křupavá: Chuti prospěje tvaroh, vanilka i trochu másla
Polévka šup-šup
savlinka
Hodnocení receptu je 5,0 (27×)