Polévka šup-šup
Suroviny pro 4 porce
4 porce
dle strávníků
Nutriční hodnoty
Energie | 1 248 kJ / 298 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,68 g |
Tuky | 19,07 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 648 mg |
Sodík | 254 mg |
Sůl | 0,53 g |
Sacharidy | 8,05 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tato polévka mě napadla v týdnu, ale určitě ji už někdo tak dělá, tak se těším na to, jak mě budete kamenovat.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 2. 2022 18:16
Po dlouhé době tato polévka
28. 6. 2016 15:40
casino: Kdyz tuto polevku varis opravdu jenom z mrkve, musis pridat ten zeleninovy "masox", coz ovsem neni masox, ale jenom zelenina. Jinak by to bylo moc sladke a tim padem uz vubec nemusim pridavat sul!! Varim ji jenom z mrkve jak je to v puvodnim receptu od Savlinky, a kdokoliv tuto polevku u mne jedl si moc pochvaloval. Dokonce i moje tchyne!!
5. 8. 2015 19:21
savlinka: Jani, tuto polévku také dělám, jen krupičku smíchám s vejcem, je výborná, manželova nejoblíbenější. Díky za připomenutí.
5. 8. 2015 15:06
Tak dnes jsem jí opět vařila,ale přidala jsem sušené houby,které jsem také smažila na másle a na konec jsem dala česnek
29. 7. 2015 18:50
savlinka:
29. 7. 2015 17:21
Anna Kocikova:Aničko to jsem ráda,že chutnala a děkuji za fotky
29. 7. 2015 15:50
Janinko,bodík i komentář šel už hodně dávnoTak teď jen fotky
Je to opravdu rychlá a chutná polévka,která nikdy nezevšední už jen díky tomu,že se zelenina může různě střídat podle obsahu ledničky,nebo zahrádkyDnes jsem do ní navíc přidala nastrouhaný kedluben a trochu vlasových nudlí,které mi zbyly od včera.
Je to opravdu rychlá a chutná polévka,která nikdy nezevšední už jen díky tomu,že se zelenina může různě střídat podle obsahu ledničky,nebo zahrádkyDnes jsem do ní navíc přidala nastrouhaný kedluben a trochu vlasových nudlí,které mi zbyly od včera.
16. 4. 2015 13:15
Mi je jedno, kolikrát tu podobný recept je. Vyberu si podle surovin, které mi vyhovují (cibule/pórek) a přečtu si případné tipy v komentářích, u každého receptu jsou jiné.
11. 12. 2013 11:15
Jaký název, takový recept...
Předesílám, že nemám nejmenšího proti masoxu (ani Vegetě) a také ho používám...
Ale proč to, probůh, valíte do zeleninových polévek?
Hodil jsem oko do vyhledavače (prošel jsem pouze první stranu)... Až na pár výjimek tam "kuchařky" ty přípravky do všeho přidávají.
http://www.toprecepty.cz/vyhledavani.php?hledam=mr...
Proč? To už máte tak tupé chutě, že nedokážete vychutnat normální zeleninovou polévku jak se kdysi vařívaly?
I podle tohoto rcp lze uvařit polévku pokaždé jinak:
Samozřejmě na MÁSLE podusit cibulku. Jednou dosklovita, jindy dozlatova. Mrkev postrouhat jednou na hrubé slze, jindy najemno. Chvíli restovat společně, zalít vroucí vodou, osolit, krátce povařit a je vymalováno. Jednou dáte více cibule, jindy víc mrkve a pokud by vám to bylo moc sladké, můžete přidat žbrdolec vína, PL balzamika, KL citronu, či pár kapek octu.
Je na vás, pokud přihodíte i vločky, krupičku, záklechtku či zásmažku, nebo polévku pohoníte tyčákem...
Dobrou chuť
Předesílám, že nemám nejmenšího proti masoxu (ani Vegetě) a také ho používám...
Ale proč to, probůh, valíte do zeleninových polévek?
Hodil jsem oko do vyhledavače (prošel jsem pouze první stranu)... Až na pár výjimek tam "kuchařky" ty přípravky do všeho přidávají.
http://www.toprecepty.cz/vyhledavani.php?hledam=mr...
Proč? To už máte tak tupé chutě, že nedokážete vychutnat normální zeleninovou polévku jak se kdysi vařívaly?
I podle tohoto rcp lze uvařit polévku pokaždé jinak:
Samozřejmě na MÁSLE podusit cibulku. Jednou dosklovita, jindy dozlatova. Mrkev postrouhat jednou na hrubé slze, jindy najemno. Chvíli restovat společně, zalít vroucí vodou, osolit, krátce povařit a je vymalováno. Jednou dáte více cibule, jindy víc mrkve a pokud by vám to bylo moc sladké, můžete přidat žbrdolec vína, PL balzamika, KL citronu, či pár kapek octu.
Je na vás, pokud přihodíte i vločky, krupičku, záklechtku či zásmažku, nebo polévku pohoníte tyčákem...
Dobrou chuť
11. 12. 2013 09:52
Savlinko, tuto polevku jsem udelala pred 2 tydny a zitra na ni jdu zas. Je velice dobra. Moje mamka pouzivala i celer i petrzel koreny a mouku smazila se zeleninou a pak tam jeste vrzla vajicka. Pak teprve zalila vodou. Ale tvoje je lepsi, mnohem min prace; tady taky vzdycky nesezenu korenovou petrzel a ke konci zimy uz ani celer. S tou cibuli je to vyborne; ja kdyz se to hodi do jidla pridam troche zeleneho z porku abych mohla memu muzi rici, ze tam neni cibule, ale porek. On totiz "neji" cibuli. Nevim kam si mysli, ze ta cibule, kterou mi nekdy i sam koupi, odejde. 44 let manzelstvi a stale ho musim sidit. Mamka taky osmazila vlocky na zahusteni, ale mne nejvic chutna ta krupicka. Taky to nema tolik omastku (masla, oleje..)Uz se mi sbihaji sliny, nejradeji bych polevecku sla varit hned, ale uz jsou skoro 3 hodiny rano, tak se na to jdu vyspat!! Posilam aspon 10 bodiku!!
13. 11. 2013 23:04
Jitkas: tak si vzpomínám, že jí maminka také říkala milionová a byla moc dobrá. Časově náročná mi nepřipadá.
Majka8: polévku, kterou popisuješ, také dělávám, ale tu krupici s vajíčkem dávám jako zavářku, místo knedlíčků.
Majka8: polévku, kterou popisuješ, také dělávám, ale tu krupici s vajíčkem dávám jako zavářku, místo knedlíčků.
12. 11. 2013 22:27
rozmarynaH:a já klidně dva talíře
Jani i u nás je tahle rychlovečka oblíbená
Jani i u nás je tahle rychlovečka oblíbená
12. 11. 2013 10:18
Vaclav Fronek: Kdyby se jednalo o zamenu napr. cibule v cibulovem kolaci za porek, tak mate uzcite pravdu, tam porek dela rozdil. Tady se jedna o porek(10cm) a k tomu vareny. Dejme tomu, ze uvarite gulas podle zdejsi receptury, jen na jeho ozdobu pouzijete misto syroveho porku cibuli. Doufam, ze ho date do podobnych s tim, ze, bud mate cibuli radeji a nebo jste doma nemel porek. Ale recept je preci porad stejny. A ten, i kdyz dan do podobnych, muzete v pohode zhlednout v sekci "Nove fotografie receptu", tim padem si ho pripomenete a obnovite pamet a treba i uvarite. Alespon tak to vidim ja a proto si myslim, ze tato polevka patrila do podobnych.
12. 11. 2013 10:10
Jani, já bych kamenem nehodila, já jsem pacifista a raději bych si dala talíř té dobré polévky
12. 11. 2013 09:28
Jitkas: Je vcelku pravda, že spousta receptů , zvláště těch tradičních se od sebe liší jen někdy velmi malými rozdíly i když podle mne cibule v jídle má zcela jinou chuť než pórek. Stejně jako někdo dává pár kroužků cibule na guláš, ale u nás když se dává tak pouze pórek, je jemnější a tolik nečpí a snášejí ho za čerstva i děti,což je toto dost významné. A ještě maličkost. Jesliže se některý recept po určité době objeví téměř stejný, jsem i za to rád ,protože si nějaké jídlo rád připomenu.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 12 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 13 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 13 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 13 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Moanka uvařila před 1 hodinou
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 6 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 7 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 7 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 8 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 8 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 9 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 11 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Brambory s vejci v hořčičné omáčce: Jednoduchý bezmasý a lehce pikantní oběd zachutná nejen vegetariánům
Polévková směs připravená na tuku byla hitem našich babiček. Připravíme ji podle oblíbeného receptu
Náš život s celiakií: Jak jsme pátrali po bezlepkových těstovinách, kde je sehnat a které u nás nakonec vyhrály?
Další recepty
Tématické fráze: milionová polévka jakou polévku uvařit jakou uvarit polevku polevky recepty krupičková polévka polévka milionová bezlepková polévka z německa polevka sup sup jakou polevku recepty polévky kudlanková polévka krupičková polévka s vajíčkem polevka krupičkovà milionová jakou polivku šup šup polévka jakou uvarit polivku krupičková zavářka do polévky polevku hledam recep na krupicovou polevku polévky recept
Suroviny: máslo, cibule, mrkev, masox, sůl, maggi, krupice dětská, vejce, petrželka
Polévka šup-šup
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nln5
38 názorů