Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka šup-šup

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min

30 min (30 min příprava)

10. 11. 2013 18:59

Suroviny

Porce: dle strávníků

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota1 027 kJ / 245 kcal
Bílkoviny18,34 g
Tuky15,29 g
Vláknina1,82 g
Cholesterol518 mg
Sodík204 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy7,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tato polévka mě napadla v týdnu, ale určitě jí už někdo tak dělá, tak se těším na to, jak mě budete kamenovat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

MilaH

28. 6. 2016 15:40

casino: Kdyz tuto polevku varis opravdu jenom z mrkve, musis pridat ten zeleninovy "masox", coz ovsem neni masox, ale jenom zelenina. Jinak by to bylo moc sladke a tim padem uz vubec nemusim pridavat sul!! Varim ji jenom z mrkve jak je to v puvodnim receptu od Savlinky, a kdokoliv tuto polevku u mne jedl si moc pochvaloval. Dokonce i moje tchyne!!

MarcelaPa

5. 8. 2015 19:21

savlinka: Jani, tuto polévku také dělám, jen krupičku smíchám s vejcem, je výborná, manželova nejoblíbenější. Díky za připomenutí.

savlinka

5. 8. 2015 15:06

Tak dnes jsem jí opět vařila,ale přidala jsem sušené houby,které jsem také smažila na másle a na konec jsem dala česnek;-)

Anna Kocikova

29. 7. 2015 18:50

savlinka::-K

savlinka

29. 7. 2015 17:21

Anna Kocikova:Aničko to jsem ráda,že chutnala a děkuji za fotky;-):yes:

Anna Kocikova

29. 7. 2015 15:50

Janinko,bodík i komentář šel už hodně dávno;-)Tak teď jen fotky:-))
Je to opravdu rychlá a chutná polévka,která nikdy nezevšední už jen díky tomu,že se zelenina může různě střídat podle obsahu ledničky,nebo zahrádky:-)Dnes jsem do ní navíc přidala nastrouhaný kedluben a trochu vlasových nudlí,které mi zbyly od včera.

Janina

16. 4. 2015 13:15

Mi je jedno, kolikrát tu podobný recept je. Vyberu si podle surovin, které mi vyhovují (cibule/pórek) a přečtu si případné tipy v komentářích, u každého receptu jsou jiné. :yes:

casino

11. 12. 2013 11:15

Jaký název, takový recept...
Předesílám, že nemám nejmenšího proti masoxu (ani Vegetě) a také ho používám...
Ale proč to, probůh, valíte do zeleninových polévek?
Hodil jsem oko do vyhledavače (prošel jsem pouze první stranu)... Až na pár výjimek tam "kuchařky" ty přípravky do všeho přidávají.
http://www.toprecepty.cz/vyhledavani.php?hledam=mr...
Proč? To už máte tak tupé chutě, že nedokážete vychutnat normální zeleninovou polévku jak se kdysi vařívaly?
I podle tohoto rcp lze uvařit polévku pokaždé jinak:
Samozřejmě na MÁSLE podusit cibulku. Jednou dosklovita, jindy dozlatova. Mrkev postrouhat jednou na hrubé slze, jindy najemno. Chvíli restovat společně, zalít vroucí vodou, osolit, krátce povařit a je vymalováno. Jednou dáte více cibule, jindy víc mrkve a pokud by vám to bylo moc sladké, můžete přidat žbrdolec vína, PL balzamika, KL citronu, či pár kapek octu.
Je na vás, pokud přihodíte i vločky, krupičku, záklechtku či zásmažku, nebo polévku pohoníte tyčákem...
Dobrou chuť :-))

MilaH

11. 12. 2013 09:52

Savlinko, tuto polevku jsem udelala pred 2 tydny a zitra na ni jdu zas. Je velice dobra. Moje mamka pouzivala i celer i petrzel koreny a mouku smazila se zeleninou a pak tam jeste vrzla vajicka. Pak teprve zalila vodou. Ale tvoje je lepsi, mnohem min prace; tady taky vzdycky nesezenu korenovou petrzel a ke konci zimy uz ani celer. S tou cibuli je to vyborne; ja kdyz se to hodi do jidla pridam troche zeleneho z porku abych mohla memu muzi rici, ze tam neni cibule, ale porek. On totiz "neji" cibuli. Nevim kam si mysli, ze ta cibule, kterou mi nekdy i sam koupi, odejde. 44 let manzelstvi a stale ho musim sidit. Mamka taky osmazila vlocky na zahusteni, ale mne nejvic chutna ta krupicka. Taky to nema tolik omastku (masla, oleje..)Uz se mi sbihaji sliny, nejradeji bych polevecku sla varit hned, ale uz jsou skoro 3 hodiny rano, tak se na to jdu vyspat!! Posilam aspon 10 bodiku!!:yes::yes::yes::-K:-p

Nadja

13. 11. 2013 23:04

Jitkas: tak si vzpomínám, že jí maminka také říkala milionová :-p a byla moc dobrá. Časově náročná mi nepřipadá.
Majka8: ;-) polévku, kterou popisuješ, také dělávám, ale tu krupici s vajíčkem dávám jako zavářku, místo knedlíčků.

Anna Kocikova

12. 11. 2013 22:27

rozmarynaH:;-):yes:a já klidně dva talíře:-*
Jani i u nás je tahle rychlovečka oblíbená:-p:yes::-K

Jitkas

12. 11. 2013 10:18

Vaclav Fronek: Kdyby se jednalo o zamenu napr. cibule v cibulovem kolaci za porek, tak mate uzcite pravdu, tam porek dela rozdil. Tady se jedna o porek(10cm) a k tomu vareny. Dejme tomu, ze uvarite gulas podle zdejsi receptury, jen na jeho ozdobu pouzijete misto syroveho porku cibuli. Doufam, ze ho date do podobnych s tim, ze, bud mate cibuli radeji a nebo jste doma nemel porek. Ale recept je preci porad stejny. A ten, i kdyz dan do podobnych, muzete v pohode zhlednout v sekci "Nove fotografie receptu", tim padem si ho pripomenete a obnovite pamet a treba i uvarite. Alespon tak to vidim ja a proto si myslim, ze tato polevka patrila do podobnych.

rozmarynaH

12. 11. 2013 10:10

Jani, já bych kamenem nehodila, já jsem pacifista a raději bych si dala talíř té dobré polévky :yes::yes:

Vaclav Fronek

12. 11. 2013 09:28

Jitkas: Je vcelku pravda, že spousta receptů , zvláště těch tradičních se od sebe liší jen někdy velmi malými rozdíly i když podle mne cibule v jídle má zcela jinou chuť než pórek. Stejně jako někdo dává pár kroužků cibule na guláš, ale u nás když se dává tak pouze pórek, je jemnější a tolik nečpí a snášejí ho za čerstva i děti,což je toto dost významné. A ještě maličkost. Jesliže se některý recept po určité době objeví téměř stejný, jsem i za to rád ,protože si nějaké jídlo rád připomenu.

1974andrea

11. 11. 2013 19:08

maris:Tak Jana. B. si asi jen špatně přečetla postup, to se stává;-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelů

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: milionová polévka jakou polévku uvařit jakou uvarit polevku polevky recepty krupičková polévka polévka milionová bezlepková polévka z německa polevka sup sup jakou polevku recepty polévky kudlanková polévka krupičková polévka s vajíčkem polevka krupičkovà milionová jakou polivku šup šup polévka jakou uvarit polivku krupičková zavářka do polévky polevku hledam recep na krupicovou polevku polévky recept

Suroviny: máslo, cibule, mrkev, masox, sůl, maggi, krupice dětská, vejce, petrželka

TopRecepty.cz

Polévka šup-šup

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nln5