Polévka šup-šup

savlinka Kuchařka: savlinka

Doba přípravy: cca 30minut dle strávníků Polévky 37 názorů

Suroviny

máslo
1 cibule
mrkev (množství záleží na tom kolik budete dělat polévky)
zeleninový masox
sůl
maggi dle vlastního uvážení
trochu dětské krupičky
2 - 3 vajíčka
petrželka
Recept si zatím oblíbilo 24 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na másle osmažíme cibulku. Pak přidáme nastrouhanou mrkev nahrubo a společně ještě chvilku smažíme.

  2. Pak zalijeme vodou a přidáme zeleninový masox a povaříme.

  3. Přidáme dětskou krupičku tolik,a by z toho nebyla kaše a na závěr přidáme rozkvedlaná vajíčka. Vaříme, než se vajíčka nezdrcnou.

  4. Přidáme sůl a maggi dle každého a na závěr vložíme petrželku.

Poznámka

Tato polévka mě napadla v týdnu, ale určitě jí už někdo tak dělá, tak se těším na to, jak mě budete kamenovat.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 13 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Polévka šup-šup

  • MilaH MilaH

    casino: Kdyz tuto polevku varis opravdu jenom z mrkve, musis pridat ten zeleninovy "masox", coz ovsem neni masox, ale jenom zelenina. Jinak by to bylo moc sladke a tim padem uz vubec nemusim pridavat sul!! Varim ji jenom z mrkve jak je to v puvodnim receptu od Savlinky, a kdokoliv tuto polevku u mne jedl si moc pochvaloval. Dokonce i moje tchyne!!

    Odpovědět

  • MarcelaPa MarcelaPa

    savlinka: Jani, tuto polévku také dělám, jen krupičku smíchám s vejcem, je výborná, manželova nejoblíbenější. Díky za připomenutí.

    Odpovědět

  • savlinka savlinka(autorka receptu)

    Tak dnes jsem jí opět vařila,ale přidala jsem sušené houby,které jsem také smažila na másle a na konec jsem dala česnek;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    savlinka::-K

    Odpovědět

  • savlinka savlinka(autorka receptu)

    Anna Kocikova:Aničko to jsem ráda,že chutnala a děkuji za fotky;-):yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Janinko,bodík i komentář šel už hodně dávno;-)Tak teď jen fotky:-))
    Je to opravdu rychlá a chutná polévka,která nikdy nezevšední už jen díky tomu,že se zelenina může různě střídat podle obsahu ledničky,nebo zahrádky:-)Dnes jsem do ní navíc přidala nastrouhaný kedluben a trochu vlasových nudlí,které mi zbyly od včera.

    Odpovědět

  • Janina Janina(neregistrovaná)

    Mi je jedno, kolikrát tu podobný recept je. Vyberu si podle surovin, které mi vyhovují (cibule/pórek) a přečtu si případné tipy v komentářích, u každého receptu jsou jiné. :yes:

    Odpovědět

  • casino casino(neregistrovaný)

    Jaký název, takový recept...
    Předesílám, že nemám nejmenšího proti masoxu (ani Vegetě) a také ho používám...
    Ale proč to, probůh, valíte do zeleninových polévek?
    Hodil jsem oko do vyhledavače (prošel jsem pouze první stranu)... Až na pár výjimek tam "kuchařky" ty přípravky do všeho přidávají.
    http://www.toprecepty.cz/vyhledavani.php?hledam=mr...
    Proč? To už máte tak tupé chutě, že nedokážete vychutnat normální zeleninovou polévku jak se kdysi vařívaly?
    I podle tohoto rcp lze uvařit polévku pokaždé jinak:
    Samozřejmě na MÁSLE podusit cibulku. Jednou dosklovita, jindy dozlatova. Mrkev postrouhat jednou na hrubé slze, jindy najemno. Chvíli restovat společně, zalít vroucí vodou, osolit, krátce povařit a je vymalováno. Jednou dáte více cibule, jindy víc mrkve a pokud by vám to bylo moc sladké, můžete přidat žbrdolec vína, PL balzamika, KL citronu, či pár kapek octu.
    Je na vás, pokud přihodíte i vločky, krupičku, záklechtku či zásmažku, nebo polévku pohoníte tyčákem...
    Dobrou chuť :-))

    Odpovědět

  • MilaH MilaH

    Savlinko, tuto polevku jsem udelala pred 2 tydny a zitra na ni jdu zas. Je velice dobra. Moje mamka pouzivala i celer i petrzel koreny a mouku smazila se zeleninou a pak tam jeste vrzla vajicka. Pak teprve zalila vodou. Ale tvoje je lepsi, mnohem min prace; tady taky vzdycky nesezenu korenovou petrzel a ke konci zimy uz ani celer. S tou cibuli je to vyborne; ja kdyz se to hodi do jidla pridam troche zeleneho z porku abych mohla memu muzi rici, ze tam neni cibule, ale porek. On totiz "neji" cibuli. Nevim kam si mysli, ze ta cibule, kterou mi nekdy i sam koupi, odejde. 44 let manzelstvi a stale ho musim sidit. Mamka taky osmazila vlocky na zahusteni, ale mne nejvic chutna ta krupicka. Taky to nema tolik omastku (masla, oleje..)Uz se mi sbihaji sliny, nejradeji bych polevecku sla varit hned, ale uz jsou skoro 3 hodiny rano, tak se na to jdu vyspat!! Posilam aspon 10 bodiku!!:yes::yes::yes::-K:-p

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    Jitkas: tak si vzpomínám, že jí maminka také říkala milionová :-p a byla moc dobrá. Časově náročná mi nepřipadá.
    Majka8: ;-) polévku, kterou popisuješ, také dělávám, ale tu krupici s vajíčkem dávám jako zavářku, místo knedlíčků.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    rozmarynaH:;-):yes:a já klidně dva talíře:-*
    Jani i u nás je tahle rychlovečka oblíbená:-p:yes::-K

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Vaclav Fronek: Kdyby se jednalo o zamenu napr. cibule v cibulovem kolaci za porek, tak mate uzcite pravdu, tam porek dela rozdil. Tady se jedna o porek(10cm) a k tomu vareny. Dejme tomu, ze uvarite gulas podle zdejsi receptury, jen na jeho ozdobu pouzijete misto syroveho porku cibuli. Doufam, ze ho date do podobnych s tim, ze, bud mate cibuli radeji a nebo jste doma nemel porek. Ale recept je preci porad stejny. A ten, i kdyz dan do podobnych, muzete v pohode zhlednout v sekci "Nove fotografie receptu", tim padem si ho pripomenete a obnovite pamet a treba i uvarite. Alespon tak to vidim ja a proto si myslim, ze tato polevka patrila do podobnych.

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Jani, já bych kamenem nehodila, já jsem pacifista a raději bych si dala talíř té dobré polévky :yes::yes:

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Jitkas: Je vcelku pravda, že spousta receptů , zvláště těch tradičních se od sebe liší jen někdy velmi malými rozdíly i když podle mne cibule v jídle má zcela jinou chuť než pórek. Stejně jako někdo dává pár kroužků cibule na guláš, ale u nás když se dává tak pouze pórek, je jemnější a tolik nečpí a snášejí ho za čerstva i děti,což je toto dost významné. A ještě maličkost. Jesliže se některý recept po určité době objeví téměř stejný, jsem i za to rád ,protože si nějaké jídlo rád připomenu.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    maris:Tak Jana. B. si asi jen špatně přečetla postup, to se stává;-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: milionová polévka jakou polévku uvařit jakou uvarit polevku polevky recepty krupičková polévka polévka milionová bezlepková polévka z německa polevka sup sup jakou polevku recepty polévky kudlanková polévka krupičková polévka s vajíčkem polevka krupičkovà milionová jakou polivku šup šup polévka jakou uvarit polivku krupičková zavářka do polévky polevku hledam recep na krupicovou polevku polévky recept