Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

Anna Kocikova: to si to Tomášek špatně vybral - marodit o prázdninách !!! Kolik klukům je? Alexíka je za stolem sotva vidět. Máš hezké klučíky.

tara23: fotka by asi spíš odpovídala znojemské. No, stane se. Autorka asi nepočítala s tak pozornými čtenářkami, a dala foto, jaké zrovna měla.

Přeji hezké odpoledne :-)Dnes jsme měli od rána na návštěvě Alexíka s maninkou,na 2 dny máme marůdka,vnoučka Tomáška a krkovice na zelenině s polévkovými nočky všem chutnala.Jen jsem musela zeleninu rozmixovat,jinak by to Tomík nejedl😁U nás od včerejšího večera prší,ale vzduch je jako v prádelně...ale aspoň není tak nesnesitelné vedro.Včera bylo ve stínu 38°C😐
'Mějte se všechy moc hezky :-K

Jajajajaapaja: brambory u panenky mi připadají, že jsou opečené.<3

Nadja: bůh ví, k jakému receptu ta fotka je. Ale suroviny na Uherskou pečeni na smetaně odpovídaj

Jajajajaapaja: já také, a v omáčce asi nakrájené okurky.

Jajajajaapaja: ta fotka je určitě k jinému receptu. Suroviny ale odpovídaj, jsou přesně opsané z té kuchařky

Nadja: to maso je prošpikované, vidím tam párky

tara23: já bych taky mixovala

Nadja: Nadi je to ten druhý recept. Bahula v něm má i brambory, rozmarýn a nemixovala.
Akorát ta omáčka má nějakou divnou barvu 😀

Příjemný den všem - dnes je chladněji a hned se lépe dýchá.
:-K tara23: Jajajajaapaja: možná to bude Vepřová kýta po uhersku od Bahuly:

nebo
Uherská pečeně na smetaně: www.tipnavylety.cz/products/uherska-pecene-na-smetane/

Jajajajaapaja: Jaruš zkus a pak řekneš, já bych omáčku zase musela rozmixovat

tara23: tak jsem hledala, většina receptů je na způsob svíčkové, ale jeden mě zaujal-maso(bylo to hovězí) rozkopat na plát, ten posypat na kostičky nakrájenou paprikovou slaninou a šunkou +nakrájenou cibulkou, zaprášit steouhankou, to upéct na zelenině +paprika a slanině. Samozřejmě osolit, opepřit. Nakonec zakysaná smetana.

Jajajajaapaja: Jaruš tady jsem Uherskou pečeni nenašla. Dělám jí snad 20 let je ze slabé kuchařky "Z babičina receptáře ". Je to podobné jako svíčková, jen je z vepřového, ze zeleniny je tam nejvíc celeru, jsou tam 3 rajčata, koření taky jak na svíčkovou, jen je tam navíc červená paprika.
Je asi podobná jako Bratislavská, nebo Hamburská, jen je vše rozmixované 😀

Veronika.Hrozna: Veru, panenku jsem vcelku opepřila, posypal grilovacím kořením, naolejovala. Druhý den nakrájela na válečky, ty osolila a jemně poprášila polohrubou moukou, a na sádle prudce opekla. Brambory jen osolím a okmínuju.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek