Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Jana Pá, před 2 minutami
„Přání a gratulace“ MarcelaPa, 15. 11. 2025 22:53
„Co vaříte dnes k obědu?“ Severinka, 4. 11. 2025 08:50
Poslední příspěvky
„Dobrý deň dievčatá, u mňa dnes držková od mäsiara a…“ Julia Oskerova, před 50 minutami
„Zdravím, u nás dnes frankfurtská s párkom a pečený karfiol …“ magdalenka, před 51 minutami
„Zdravím, u nás dnes polévka z hovězí ohánky s nudlemi,…“ tara23, před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
8. 6. 2015 16:12
8. 6. 2015 12:48
8. 6. 2015 08:19
8. 6. 2015 05:46
7. 6. 2015 15:40
7. 6. 2015 10:51
Já bych se nebála ani toho většího zahuštění (pokud se mouka nepřipálí) - vždycky lze rozředit.
Pokud zahušťuješ jíškou, také ji dáváš hned na začátku?
Já pořád váhám, zda pomaláček koupit, když na něj nemám místo - to by znamenalo něco jiného vyhodit, ale pokud by se mi tam mouka nebo jíška nepřipalovala, tak bych do něj asi šla. Máme rádi omáčky a to stání u plotny a stálé míchání mne nebaví.
Pokud bys dělala jen omáčku bez masa (třeba koprovou, svíčkovou, rajskou) - jak dlouho a na jaký stupeň?
7. 6. 2015 09:56
Zítra budu malovat kuchyni,tak to tady mám jak po výbuchu
Jo a ještě,co se týče vaření v PH a celkově : mamča je asi 5 let po operaci střev,nemám to lehké s vařením,proto se třeba bojím použít kupovanou smaženou cibulku atd. Radši si všechny suroviny upravim sám,abych věděl na čem jsem co dělal......
20150607_120949.jpg
7. 6. 2015 07:52
Protože jsem chlap a nerad myju nádobí,na omáčky budu radši používat tlakáč.Už kvůli tomu zahuštění - nemám ten správný odhad a rádi používáme k zahuštění i smetanu.
Takže konstatuji : za ty peníze,co jsem za PH dal to už kvůli těm vývarům stojí.Kupoval jsem ho v “ akci “, tudíž celkem levně, takže celkem spokojenost
20150512_125410.jpg
7. 6. 2015 07:41
7. 6. 2015 05:25
Cibulku mám koupenou i smaženou sušenou, kdybych chtěla jídlo navonět bez špinění pánve. V noci vaříme výjimečně, spíš něco, co se opravdu nemusí vůbec hlídat, míchat, ochutnávat. A přes den klidně i tu omáčku - odskočit ze zahrady, zamíchat a zas se vrátit ven, zvládne přeci levou zadní i manžel.
7. 6. 2015 05:20
Každopádně - tohle zahušťování mám opravdu vyzkoušeno a opravdu nám omáčky moc chutnají.
6. 6. 2015 15:44
Někde na Dámě jsem četla, že lze péct i chleba - opsala jsem si:
Chleba v PH od janaj
370 ml vody (případně dodat podle druhu použité mouky)
400 g hladké mouky
cca 150 g grahamové mouky (nebo jiné než hladké)
sůl, kmín
případně koření, olivy, salám, cibulku... dle chuti
1 sáček sušeného droždí
1 lžička cukru
umíchat a nechat kynout na program Těsto v domácí pekárně.
Do pomaláčku (velký Kenwood) jsem dala pečící papír. Na HIGH pekla asi 2,5 hod. normálně, pak jsem pod pokličku dala utěrku, aby tahala vlhkost, pokličkou přikryla a pekla ještě necelé 2 hodiny.
Dávat pozor - každý hrnec peče jinak a záleží i na mouce, která se tam dá. Opatrně na kůrku aby nebyla moc tvrdá, to si každý musí ohlídat.
od cathleen na fóru DOMÁCÍ PEKÁRNA z 10.12.2008 06:00:32
Do PH dám - zjednodušeně řečeno - najednou všecko,co do omáčky patří, včetně mouky na zahuštění. Promíchám metličkou, dám vařit, za 1,5-2h znovu promíchám metličkou a dochutím, přikryju poklicí a dovařím. Nemusím hlídat a můžu dělat jakoukoliv jinou práci nebo jít třeba na zahradu. Snad díky tomu,že se mouka "vaří" ty 4-5h (ono to moc nevaří, spíš "táhne"), si manža pochvaluje, že takhle dobré omáčky nebývaly.
6. 6. 2015 08:51
20150606_113617.jpg
6. 6. 2015 08:15
Nehledě na to,že co budu vařit si většinou vymyslim na poslední chvíli...........
6. 6. 2015 07:19
Předchozí 1 … 1633 1634 1635 1636 1637 … 2763 Další