Pikantní krůtí plátky s hráškem a žampiony

Johanka128 Kuchařka: Johanka128

3 porce Drůbeží maso 0 názorů

Suroviny

400 g krůtích plátků
1 cibule
mražený hrášek
8-10 žampionů
koření Luciferovo potěšení
máslo
sůl
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí plátky omyjeme a z obou stran posypeme kořením.

  2. Na rozpuštěném másle zprudka opečeme z obou stran, poté podlijeme vodou a chvilku podusíme, než je maso měkké. V případě potřeby můžeme dosolit.

  3. Na pánvičce na rozpuštěném másle restujeme na pásky nakrájenou cibuli, přidáme na čtvrtky nakrájené žampiony a dusíme, než jsou měkké. Žampiony pustí trochu vody. Přidáme hrášek, promícháme a necháme pár minut podusit.

  4. Cibuli se žampiony a hráškem přisypeme ke krůtím plátkům, promícháme a podáváme.

  5. Výbornou přílohou je quinoa, hodí se i rýže nebo brambory.

Poznámka

Krůtí maso je měkké poměrně rychle, takže není třeba dusit moc dlouho, jen v případě, že by to byl nějaký tužší kousek.

Hrášek může být samozřejmě i čerstvý, jen ne vždy je k dispozici, proto jsem použila mražený.

Je to rychlé, výborné a trochu pikantní...množství koření si každý určí sám podle své chuti :-).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pikantní krůtí plátky s hráškem a žampiony

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: krůtí plátky na žampionech krůtí plátek se žampiony krůtí plátek na žampionech žampiony recepty kruti platky s kari a žampiony krutí maso s hráškem a žampionama maso na zampionech a hrasku krůtí plátky krůtí maso se žampiony recepty a s hraskem žampiony dušené s hráškem kruti maso s zampiony hrasek maso se žampiony a hraškem krůtí plátky recept recept krůtí plátky krutí platky se žampiony,šunkou a hráškem kruti platky se šunkou a hráškem žampíony recept dušené krůtí maso se žampiony krůtí plátky recepty krůta na žampionech

Zapomněl/a jsem heslo