Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

Příjemný den všem. U nás je teď 11°C, moc nefouká a začíná trochu pršet.
Dnes na Petrovo přání kuřecí řízek s bramborem.
tara23: Věrko, ta polévka je opravdu plná masa, že už další zavářka není potřeba - to si Ella pochutná! A vy zajisté také.

janatka: janatka: pod masa jsou jedinečný, stejně jako naložené. U nás rostly nad hřbitovem. Sestra už se tam byla podívat a zatím nic

Hezký den, dneska přijde na oběd Ella . O víkendu máme posvícení, tak jsem chtěla uvařit nějakou rychlovku.
PH mi přes noc uvařil krůtí vývar. Obrala jsem do něj všechno maso a udělala játrovou rýži. Chtěla jsem zavařit ještě drobení, ale to už jsem vzdala. Polévka je hustá i tak dost😁. Spíš je to maso s vývarem😁
Upekla jsem kuřecí stehna s bramborem a rajský salát😋 :-K
A ted dodělám bramborový salát, naložím řízky a pak asi padnu 😀.
K večeři manžel opeče krůtí vinnou klobásu, to už bych asi nezvládla 😁

tara23: Loni jsme na ně přišli poprvé a vůbec jsme nevěděli, že rostou v našich lesích zde u nás. Tady jsme se s nimi nesetkali. Takže nás to překvapilo mile a letos jsme to vyzkoušeli a povedlo se. Našli jsme je kousek jinde od toho loňského místa asi migrují.😉😃

janatka: Ivet rysce jsou výborný. Bohužel jsem letos neměla ani jednoho. Mám od lonska naložené jště 2 skleničky a nějak je mi líto je načít 😁

Hezký pátek. U nás uplakaný, venku prší a je chladno. Peču jablečný štrůdl, bude vepřové maso na houbách (ryzce😉😋- byli jsme včera s manželem) a s pórkem, příloha cuketové noky. 🙂

Hezký den:-K dnes ještě kuří vývar a sumeček africký s bram,kaší a okurkový salát😋

Teda nenapadlo by mě, co strava křepelek způsobí. 😁 Tak jsem se šla znova mrknout jak to píší a měla jsem to zkopírovat, aby bylo jasno 😁, moje chyba
Křepelky jsou chovány ve venkovských farmách ve Španělsku, kde mají dostatek pohybu a nepřetržitý přístup k vegetariánské stravě. Jejich maso je tak díky správné stravě a pohybu jemné a šťavnaté. 😁
Tot vše. Jen jsem pekla podle receptu nejdřív 20 min. brambory a zeleninu, pak dala marinovaná prsíčka a dopekla jsem na horkovzduch 15min. (Podle receptu to mělo být jen 10), ale já si přidala. Masíčko bylo krásně křehké a měkkoučké. Dýl by bylo asi vysušené

Nadja: Ano křepelka má bohatý jídelníček, spapá i žížalku a to samé, jako domácí slípka venku, tedy vše včetně chutného hmyzu. To se to pak peče, z takových vajíček. Venku má pohyb a pestrou stravu. Bažant z chovu má úplně jinou chuť, jako bažant z pole, u křepelky stejné.
Bažant z chovu je strašně tučný, samý tuk. Z pole má snad tak gram tuku, ostatní vyběhá, takže je dietní a lehce stravitelný. Pokud manža nestřelí, suším radši hubu.

Veronika.Hrozna: hmmmm, dobrůtka už z pohledu, tady v přírodě vidět nejsou

Jajajajaapaja: kdopak to ví? 😃

Nadja: asi jsou chovány tam, kde dostávají jen rostlinou potravu

Veronika.Hrozna: také mi byla divná vege křepelka, tak jsem zagooglila:
Křepelka polní, cs.wikipedia.org/wiki/Křepelka_polní
Potravu mláďat tvoří především měkký hmyz a pavouci, u dospělých postupně podíl hmyzu v potravě klesá ve prospěch rostlinné složky, jíž tvoří především semena trav a jiných rostlin, případně listy a květy.

magdalenka: Magdi moje tchýňka to dělala takové světle červené, nebylo tam moc rajčatové šťávy, děláš taky světlejší?

tara23: děkuji za info, je to zajímavé.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek