Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

Teda nenapadlo by mě, co strava křepelek způsobí. 😁 Tak jsem se šla znova mrknout jak to píší a měla jsem to zkopírovat, aby bylo jasno 😁, moje chyba
Křepelky jsou chovány ve venkovských farmách ve Španělsku, kde mají dostatek pohybu a nepřetržitý přístup k vegetariánské stravě. Jejich maso je tak díky správné stravě a pohybu jemné a šťavnaté. 😁
Tot vše. Jen jsem pekla podle receptu nejdřív 20 min. brambory a zeleninu, pak dala marinovaná prsíčka a dopekla jsem na horkovzduch 15min. (Podle receptu to mělo být jen 10), ale já si přidala. Masíčko bylo krásně křehké a měkkoučké. Dýl by bylo asi vysušené

Nadja: Ano křepelka má bohatý jídelníček, spapá i žížalku a to samé, jako domácí slípka venku, tedy vše včetně chutného hmyzu. To se to pak peče, z takových vajíček. Venku má pohyb a pestrou stravu. Bažant z chovu má úplně jinou chuť, jako bažant z pole, u křepelky stejné.
Bažant z chovu je strašně tučný, samý tuk. Z pole má snad tak gram tuku, ostatní vyběhá, takže je dietní a lehce stravitelný. Pokud manža nestřelí, suším radši hubu.

Veronika.Hrozna: hmmmm, dobrůtka už z pohledu, tady v přírodě vidět nejsou

Jajajajaapaja: kdopak to ví? 😃

Nadja: asi jsou chovány tam, kde dostávají jen rostlinou potravu

Veronika.Hrozna: také mi byla divná vege křepelka, tak jsem zagooglila:
Křepelka polní, cs.wikipedia.org/wiki/Křepelka_polní
Potravu mláďat tvoří především měkký hmyz a pavouci, u dospělých postupně podíl hmyzu v potravě klesá ve prospěch rostlinné složky, jíž tvoří především semena trav a jiných rostlin, případně listy a květy.

magdalenka: Magdi moje tchýňka to dělala takové světle červené, nebylo tam moc rajčatové šťávy, děláš taky světlejší?

tara23: děkuji za info, je to zajímavé.

Jajajajaapaja: Koukni na fotku u mého receptu , To jsou křepelky z pole, střelil manžel asi před rokem, přinesl 6 kousků a byla to dobrota.

tara23: Bože můj, křepelka krmena vegetariánskou stravou....😂🤣😁😁😁

Nadja: Nadi u každého masa je kde ten kus chovají, čím se krmí a kdo ho zpracovává. No a taky jaké je jeho použití. Někde je i recept, jako ted u té křepelky. Ta byla marinovaná, ale na přílohu, která se pekla s masem.
Jinak maj na strákách plno receptů.
O dnešní křepelce vím, že byla chovaná ve Španělsku na vesnické farmě s dostatkem pohybu a krmena vegetariánskou stravou 😀

Pohodový den všem.
tara23: Rohlík k tomu masu dává i recepty?
U nás dnes gulášovka a Petr přinesl krásnou, velikou bedlu - tak jsem ji usmažila v trojobalu, k ní brambory a ještě okurkový salát.

tara23: jj, taky mám zaškrtnuté spropitné a ještě při placení něco dostane. Lidi berou pořád. Nechápu, jestli je špatně platí nebo nemají volno. Ještě jsme se nesetkali s nepříjemným řidičem, jsou fajn. Nám to taky vždycky chtějí odnést do 1. patra, ale manžel nikdy nechce, je to jura, on to vždycky ještě vyběhne.😂

tara23: jj, taky mám zaškrtnuté spropitné a ještě při placení něco dostane. Lidi berou pořád. Nechápu, jestli je špatně platí nebo nemají volno. Ještě jsme se nesetkali s nepříjemným řidičem, jsou fajn. Nám to taky vždycky chtějí odnést do 1. patra, ale manžel nikdy nechce, je to jura, on to vždycky ještě vyběhne.😂

MarcelaPa: My na týden 😁.
Dneska i řidič děkoval za spropitné, to každý nedělá. ted jsem četla, že shání řidiče na vánoce.
Asi si vydělají, ale jsou to zasloužené peníze, když nákup rvou do pater.
Dnešní Josef měl v jedné ruce balík vody a v druhé 11 tašek a ještě byl milý😁.
Asi není co závidět

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Naposledy jste si prohlédli